Turnir Vrhnika Zavas: sezona 2012


21.06.2012, četrtek ob 20:25
Naslova GP Škoru in Can Canu

Na Vrhniki se je minuli konec tedna več kot uspešno zaključil še eden v vrsti tradicionalnih turnirjev Zavas, ki je v vrhniškem športnem parku tako nastopajočim kot tudi gledalcem imel kaj ponuditi. V najbolj zanimivem športnem delu je letošnjo lovoriko osvojila zasedba GP Škoro, ki je obenem ubranila lanskoletni naslov. V tolažilni konkurenci je na veliko veselje številnega domačega občinstva slavila ekipa Can Can.

Tradicionalni športno-družbeni dogodek je tudi to pot na dodobra segret asfalt privabil 24 ekip z igralci iz cele Slovenije in s tem upravičil naziv enega največjih letnih turnirjev pri nas. Po petkovem skupinskem delu (15.06) se je osem zmagovalcev skupin podalo v odločilne boje sobotnega glavnega turnirja (16.06), medtem ko so drugo in tretje uvrščene zasedbe tekmovanje nadaljevale v t.i. tolažilnem turnirju, prav tako po sistemu na izpadanje. "Kanto", letos težko 1200 eurov, je po visoki finalni zmagi nad Ključavničarstvom Kurič (5:0) še drugič zapored dvignil GP Škoro. Končno tretje mesto je na čelu s specialistom za branjenje 6-metrovk, Benom Benčino, osvojil KMN Loški Potok. Četrti je bil Behar. Za naj igralca glavnega turnirja je bil izbran Igor Osredkar, prvi strelec je postal Damir Pertič (oba GP Škoro), naj vratar pa poprej omenjeni Beno Benčina.

Veliko bolj negotov tolažilni finale je pripadel ekipi Can Can, ki je ob prisotnosti velikih emocij in številnih ekipnih privržencev, po strelih z bele točke ugnala neugodno zasedbo Kilovar. Črno-beli slavljenci so imeli na koncu v svojih vrstah tudi naj strelca Elvisa Behriča in naj vratarja Martina Smrtnika, sinje modri finalisti pa naj igralca tolažilne skupine – Miloša Džurdževiča. V šestmetrski loteriji za končni bron je bilo Šmarje-Sap spretnejše od Gradbeništva Tričič.

Glavni turnir, finale:

GP Škoro : Ključarničarstvo Kurič 5:0
Osredkar 2, Pertič 2, Simeunovič.

GP Škoro: Simeunovič, Osredkar, Pantič, Pertič, Fetič, D. Simič, Tokič (V).
Ključavničarstvo Kurič: Kurič, Brkič, Kurtič, Radiškovič, Kroflič, Mehič, Vujovič, Kukavica (V).

Tolažilni turnir, finale:

Kilovar : Can Can 3:3 (6m)
Svilar, Miloš, Stojčevič; Maksič, Ivanovič, Pavlič.


Fotoutrinki:


Prispevek in foto: Adnan Mujičič

Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com