Turnir Vrhnika Zavas: sezona 2012


11.05.2012, petek ob 23:22
Največji malo nogometni turnir za rekreativce

Prvi vikend v juniju je letos rezerviran za mali nogomet. Na vrsti je 7. turnir malega nogometa Zavas na Vrhniki. Vrhniška športna prireditev si je po različnih anketah in po odzivih nastopajočih prislužila sloves enega najbolje organiziranih turnirjev malega nogometa v Sloveniji. Obenem je na Vrhniki odlično poskrbljeno tudi za gledalce. Zakaj je vrhniški turnir tako poseben? V prvi vrsti ker je zelo zanimiv tekmovalni sistem.

Zaradi visokega denarnega sklada na Vrhniki na delu vedno vidimo skoraj vse najboljše igralce malega nogometa iz Slovenije. Kljub temu, pa se na turnir prijavljajo tudi ekipe, v katerih igrajo rekreativci. Sistem je namreč tak, da gredo vse ekipe skozi skupne kvalifikacije. Vedno se postavijo nosilci, tako da je v posamezni skupini lahko največ ena ekipa, ki jo sestavljajo igralci prve ali druge državne futsal lige. Prednost skupnih kvalifikacij je predvsem ta, da ima ekipa rekreativcev možnost pomeriti se s tako imenovanimi profesionalci. Doslej smo po takšnih dvobojih slišali zelo zanimive vtise. Priznati je treba, da so bili zelo pozitivni in predvsem tekmovalni v smislu "dobro smo se borili". Ekipe, ki izpadejo iz nadaljnjega tekmovanja, nadaljujejo svoj turnir s sebi enakimi rekreativnimi ekipami za svoj denarni sklad, pokale in ostale nagrade, ki jih na Vrhniki vedno radi podelijo. Kljub temu, da je denarni sklad manjši, pa je turnir teh ekip prav tako zelo pomemben, napet ali celo bolj zanimiv. Naslednja posebnost vrhniškega turnirja je ugodje, ki je organizatorjem Zavasa zelo pomembno. Igralci na turnirju igrajo, žoge pobirajo drugi. Organizatorji razdelijo ogromno daril, ki jih prispevajo pokrovitelji, tudi nekaj pijače ali celo topel obrok. S sojenjem ni nikoli težav, saj je le to v celoti prepuščeno sodniškemu paru Sead Nadarevič - Almir Fetič. Ob igrišču je dovolj slačilnic s tuši in toplo vodo. Na voljo je prva pomoč, ki po navadi tudi zadostuje za poškodbe, če se zgodijo. Kljub temu je ob igrišču reševalno vozilo z zdravnikom. Na samem prizorišču je možno tudi brezplačno kampirati. Žrebanje je javno in transparentno ter dan pred prireditvijo.

Prijave za turnir zbiramo na elektronski naslov bostjan.erculj@gmail.com ali na telefonskih številkah 040/620-769 ali 031/888-737 in sicer do pričetka žreba. Le-ta bo v četrtek 31. maja ob 18. uri v Športnem parku na Vrhniki. Turnir se prične v petek, 1. junija, s pričetkom tekem ob 19. uri. V nedeljo, 3. junija, bo na istem prizorišču organiziran še turnir za veterane.

Vse ostale podrobnosti v zvezi v prijavo na turnir pa si lahko preberete na spodnjih povezavah:

1. Članski turnir Zavas Vrhnika
2. Veteranski turnir Zavas Vrhnika

Na Vrhniki je vedno zabavno, o čemer pričajo tudi številni gledalci, ki spremljajo Zavas. Vsako leto postavijo montažno tribuno, ki sprejme 500 gledalcev. Turnir si v povprečju v dveh dneh ogleda blizu 2000 ljudi. Na samem turnirju smo že videli že nastop brazilske plesne skupine Brazil Bahia Show, navijaške skupine Žabice in različnih glasbenih skupin. Prireditev vodi komik Aleksander Rajakovič - Sale. Med gledalce vsako leto razdelijo za približno 2000 eurov daril, ki jih dobijo srečni kupci prostovoljnih vstopnic. Te ponujajo hostese, ki obenem delijo darila pokroviteljev turnirja. Skratka, več kot dovolj razlogov za obisk vrhniškega športnega parka, ki se nahaja v samem centru Vrhnike.

Športno društvo Športna pot, Tržaška cesta 9, 1360 Vrhnika

Fotoutrinki:Foto: arhiv Zavas

Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com