Turnir Smederevo: sezona 2012


07.06.2012, četrtek ob 01:12
Koprčani prek Marba do smederevske krone

Obalna zasedba Konteso Koper je v velikem finalu enega največjih futsal turnirjev Balkana, po strelih z bele točke ugnala izjemno močno beograjsko ekipo KMF Marbo Intermezzo ter se tako prvič okitila z naslovom v Smederevem. Redni del srečanja se je, po dvakratnem vodstvu Slovencev in popolnim povratkom Marba v treh minutah igre, končal z 2:2, po loterijski zmagi s 5:6 pa je pokal še drugič zapored odšel v Slovenijo.

Slovenci so se aktualnega pokalnega prvaka Srbije lotili s taktiko zbrane obrambe in hitrih protinapadov, kar jim je prineslo tudi resnejše priložnosti. Iz ene slednjih je koprsko moštvo pred približno 500 gledalci na tribunah smederevske lepotice v prvem polčasu v vodstvo povedla polfinalna okrepitev Sebastjan Drobne, v nadaljevanju pa mu je pri tem sledil še Igor Osredkar. Marbo se je v igro vrnil z dvema poceni zadetkoma v treh minutah igre in tako izsilil odločitev z bele točke. V loteriji šestmetrovko so bili s končnimi 5:6 uspešnejši Primorci, pri čemer je z dvema obrambama blestel bržkone najboljši slovenski vratar ta hip Alen Mordej. Rok Mordej je ekipni uspeh še povečal z nazivom najboljšega strelca turnirja. Največji smederevski pokal je po lanskoletnem uspehu FC Litije tako že drugo leto zapored odšel v Slovenijo. V tekmi za kon─Źno 3. mesto je Gramada Požarevac z 10:8 ugnala Socijaliste iz Novega Beograda.

Vodja odprave Dušan Tešič,: "Zame, kot ljubitelja tega športa več kot 30 let, je to velik uspeh slovenskega malega nogometa v tujini. Turnir je bil zelo močan, kar dokazuje tudi izpad enega izmed dosedanjih prvakov že v predtekmovanju. V finalu smo videli reprezentanco Slovenije v malem, fante pa je na tem turnirju do uspeha gnala predvsem ljubezen do futsala. Svoje je v določeni meri storila tudi atraktivna nagrada, a da preideš tako dolgo pot moraš imeti ta šport tudi rad. Ob tej priložnosti bi se zahvalil tudi ostalim pokroviteljem naše ekipe, kot tudi organizatorju turnirja na toplem sprejemu in dobri organizaciji turnirja. Pokal še drugo leto zapored odhaja v Slovenijo. Zasluženo!"

Za Konteso Koper so igrali: Rok Mordej, Alen Mordej, Rok Grželj, Valdi Lakošeljac, Miha Osojnik, Slaven Radiškovič, Nermin Suhopoljac, Tadej Čuk, Igor Osredkar, Sebastjan Drobne ter gost iz Srbije Predrag Nikolič.

Vsem igralcem in vodstvu moštva Konteso Koper čestitke ob odmevnem dosežku tudi v imenu bralcev in uredništva portala Kapodol!

Fotoutrinki:

Prvaki FF Smederevo 2012 - Konteso Koper (SLO)


Foto: Dušan Tešič
Prispevek: Adnan Mujičič

Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com