Superpokal: sezona 2014


16.09.2014, torek ob 18:19
KMN Oplast Kobarid osvojil superpokal

V Litiji je bila na sporedu 11. izvedba superpokala NZS, naslova pa so se ob koncu veselili igralci Oplasta, ki so prišli do sploh 1. superpokalne lovorike v klubski zgodovini. Moštvo iz Kobarida je bilo z 2:1 boljše od Litijanov, ki ostajajo pri šestih superpokalnih naslovih.


Superpokal 2014, Litija, 13.9.2014
KMN Oplast Kobarid – FC Litija 2:1 (1:1)
1:0 Kusterle (9.), 1:1 Totoškovič (18.), 2:1 Zorč (29.)


Spremenjeni domačin, Oplast s Širokom

Domačini so nastopili v sila spremenjeni zasedbi, od lanske vrste so ostali le Gašper Vrhovec, Borut Ručna, Jasmin Begič, Klemen Bučar in Damir Puškar. V dresu Oplasta se je predstavil Anže Širok, ostala šampionska zasedba pa je ostala na voljo trenerju Saši Lebanu, na klop Litije pa je sedel Tomislav Horvat.

Mlad Kusterle za vodstvo

Prvi resni poizkus pred okoli 300 gledalci, del teh je bil tudi iz Posočja, smo zabeležili v 2. minuti. Streljal je Borut Ručna, v 7. minuti pa mu je z druge strani vrnil Jaka Sovdat. V 9. minuti so gostje iz Kobarida povedli. Uigrano akcijo je začel Primož Zorč, na sredini je žogo sprejel Rajko Uršič in idealno na desni strani zaposlil mladega Aljaža Kusterleja, ki je zabil za 1:0. V 10. minuti bi lahko Litijani poravnali, a je poizkus Nermina Hasanbegoviča šel mimo Oplastovega gola.

Izvstni Bratič klonil proti Totoškoviču

V 11. minuti je Igor Bratič obranil poizkus Ručne, v 14. minuti pa je Denis Totoškovič zadel vratnico Oplastovega gola. V 15. minuti se je izkazal litijski golman Damir Puškar, ki je ukrotil strel Široka in Jake Sovdata. Bratič je bil na mestu tudi v 16. in 17. minuti, ko je Gašperju Vrhovcu in Marku Bubniču obranil kazenski strel po 6. in 7. akumuliranem prekršku Oplasta. Nagrada za litijsko pobudo je prišla v 18. minuti, ko je Totoškovič poravnal na 1:1.

Zorč za naslov

V drugem polčasu smo spremljali zanimiv futsal, priložnosti pa ni manjkalo na obeh straneh. Skupila sta jo oba vratarja, zdravniška služba je imela kar nekaj dela, da je vnovič usposobila za igro Bratiča in Puškarja. V 29. minuti je v gneči pred litijskimi vrati za vodstvo Oplasta poskrbel izkušeni Primož Zorč. Do konca se rezultat ni več spremenil, Borut Ručna pa je v 39. minuti zadel okvir Oplastovih vrat.


Izjave po tekmi:

Saša Leban, trener Oplasta:
"Vesel sem, ker nam je uspelo. Litija je nudila več kot dostojen odpor, čeprav so sestavili povsem turnirsko ekipo. Njihov pivot nam je delal obilo težav."

Jaka Sovdat, kapetan Oplasta:
"Za prvo tekmo je bilo kar solidno, na obeh straneh pa je bilo precej napak. To pa je za ta del sezone logično. Litijani so bili precej boljši, kot smo pričakovali. Vesel sem te lovorike."

Tomislav Horvat, trener Litije:
"To je bila naša prva uradna tekma, tri tedne smo šele skupaj. Povsem smo parirali ekipi, ki že 10 let igra skupaj. Rabimo še nekaj časa."

Gašper Vrhovec, kapetan Litije:
"Škoda je, ker nismo zadeli, imeli smo kopico priložnosti. A žal ni šlo. Jasno je, da nam manjka skupnih minut. Iz srečanja v srečanje bo boljše."


Medalje in pokale najboljšim sta podelila član IO NZS in predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik ter referent za futsal pri NZS Stane Kokalj.

Ob koncu tekme je novega lastnika našla tudi Zlata žoga za leto 2013. Pripadla je Igorju Osredkarju, kapetanu slovenske članske reprezentance, prejel pa jo je njegov brat Marko, saj je Igor v tujini (na pripravah z MNK Makarska).


V petek se začne 1. SFL

V petek, 19.9., se za oba kluba začne sezona v 1. SFL, to bo že jubilejna 20. sezona pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Pari 1. kroga pa so: KMN Velike Lašče – FC Litija, KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid, RE/MAX Maribor – KMN Benedikt, KMN Puntar – Dobovec Pivovarna Kozel, KMN Bronx Škofije – ŠD Extrem.

Fotoutrinki:


Tekst in foto: Drago Perko

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com