Sodražica občinska liga: sezona 2011


20.07.2011, sreda ob 22:13
V Sodražici v polnem teku

Tako kot vsako leto je KMN Sodražica na čelu z neumornim delavcem Stanetom Hočevarjem, ki ima vse niti v svojih rokah, zopet organizirala poletno občinsko ligo v futsalu. Da je futsal resnično tukaj doma, najbolje dokazuje udeležba nastopajočih ekip v ligi, ki je sedaj že vrsto let polno zasedena. Vsak torek in petek, skozi celotna julij in avgust, se bodo igralci po vročem vremenu potili na vročem asfaltu, ki zaenkrat nista kaj preveč poletna. Tako bodo lahko na svoj račun prišli tudi obiskovalci, vse tja od 18. pa do 22.20 ure.

Letos je bilo odigranih že sedem prvenstvenih krogov, po katerih igralci KMN Kota, ki še niso oddali točke. Takoj za njimi so igralci Veteranov in Bjertka, ki so do sedaj zabeležili le po en poraz. Na odličnem četrtem mestu se še vedno držijo igralci Globeli, ki so kar majhno presenečenje letošnje lige. Peto mesto držijo lanski prvaki Okiči, ki se bodo morali za kaj več še pošteno potruditi. Na šestem mestu najdemo ekipo NK Zamostec, ki tudi letos zelo pridno nabira točke in jo utegnemo videti morda še kakšno mesto višje.

Sedmo mesto zasedajo igralci ekipe Bhip iz Velikih Lašč. Gre za skupino mladih fantov, ki igrajo dober futsal, le točke jim manjkajo in na koncu bodo zagotovo še kakšno mesto višje. Osmo mesto zasedajo novinci v ligi, igralci Zapotoka, ki so si tudi zelo navdahnjeno in poletno sestavili ekipo, ki ima kaj pokazati. Na devetem mestu najdemo ekipo mladih fantov iz Slemen, ki pa tudi še niso pokazali vsega kar znajo, tako da jih po nekaj krogih pričakujemo bistveno višje. V lokalnem derbiju kroga so se znesli nad igralci Amzs teama, ki so njihovi sosedje. Na desetem mestu pa najdemo Odpisane, katerim se liga vedno bolj dopade, poleg tega pa so prava klapa, ki drži močno skupaj. Tudi ko zgubijo. Poleg igre jih moramo pohvaliti tudi za navijanje, saj velikokrat po odigrani tekmi ostanejo ob igrišču in si pogledajo še ostale tekmece. Enajsto mesto trdno držijo igralci Kok Pit bara, ki so svoje prve prvenstvene točke osvojili ravno proti ekipi osnovne šole, ki zaseda dvanajsto mesto. Ekipo slednjih sestavljajo igralci sedmošolcev, ki se kar pridno upirajo starejšim, seveda pa jim manjka prepotrebnih izkušenj, ki si jih sedaj kar pridno nabirajo. Zadnje mesto držijo igralci Amzs team, ki pa se bodo morali še pošteno potruditi, da se jim ne zgodi kaj nepričakovanega, saj na zaključnem turnirju nastopi samo dvanajst najboljših.

Vse tekme pridno sodimo sodniki Dušan Andoljšek, Suad Okič, Janez Nosan in Tadej Levstek, ki se po svojih močeh trudimo, da bi bili pri svojih vlogah čim bolj pošteni, saj gre za lokalno tekmovanje, kjer se po večini med seboj vsi zelo dobro poznamo. Naj prevladajo medsebojna pomoč, sodelovanje in strpnost, in naj zmaga tisti, ki si je zmago tudi pošteno zaslužil.


Prispevek in foto: Tadej Levstek

Lestvica in rezultati rednega dela
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com