Šempeter veteranska liga: sezona 2011


23.03.2012, petek ob 17:48
Veteranski naslov Slowashu

V Šempetru se je končala 10. izvedba veteranske lige. Naslov prvaka je osvojila ekipa Slowash, ki je zbrala isto število točk kot drugouvrščeni MNK Okrepčevalnica Žbogar. O najboljšem sta tako odločali medsebojni srečanji (2:0 in 2:2). Najboljši strelec je že petič v veteranski ligi postal Jan Žarko (Astro caffe) z 18 zadetki (skupaj že 128). Za najboljšega vratarja je bil proglašen Odisej Bratkič (MNK Okrepčevalnica Žbogar) z najmanj prejetim goli (17), za najboljšega igralca lige pa Vasja Susič (Slowash). Kot najstarejši igralec v ligi je sodeloval 65-letni Dušan Novakovič (Astro caffe).

Zadnji krog je bil zanimiv, kot že dolgo ne, saj je odločal o vrstnem redu na prvih petih mestih. Največji preskok je uspel ekipi Astro caffe, ki je z zmago proti Dornberku osvojila končno tretje mesto. Ekipa Slowash je po prvem delu že močno vodila na lestvici in ko je kazalo da se bo sprehodila skozi tekmovanje, je v drugem delu odigrala zelo povprečno in nikakor ni več imela odgovora za nižje postavljeno obrambo. Na koncu je le zmagala prava ekipa in od novincev lahko pričakujemo dober rezultat na superpokalu.

Če potegnem črto čez vsa ta leta igranja lahko rečem, da so kvaliteta, kultura in organizacija tekmovanja zelo napredovale in če se spomnim, kako so igralci prva leta še lovili sodnika po igrišču, se je sedaj vse skupaj zelo umirilo. Letos je bilo podeljenih tudi najmanj kartonov, vsekakor pa gre tu tudi zahvala sodnikom za dobro sojenje. Za naslednjo sezono pa pripravljamo tudi brošuro desetletnice veteranske lige.

Fotoutrinki:


Prispevek in foto: Evgen Milanič

Končna lestvica in rezultati
Lestvica strelcev
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com