Novice o reprezentanci: 2014


06.02.2014, četrtek ob 00:55
Reprezentanca prispela v domovino

Slovenska članska futsal reprezentanca je skupaj s strokovno odpravo sinoči ob 22.35. uri z letalom prispela v domovino, na Letališče Jožeta Pučnika, kamor se je z 9. evropskega prvenstva v belgijskem Antwerpnu vrnila z uresničenim ciljem - prvimi točkami in prvim četrtfinalom z evropskih prvenstev v svoji zgodovini. Po zmagi nad Italijo (2:3) in porazom proti Azerbajdžanu (6:7) so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika v zgodovinskem četrtfinalu ter jubilejni 200. tekmi na mednarodni sceni, priznali premoč aktualni prvakinji Španiji (0:4). Po vrnitvi na domača tla nasmehov na obrazih igralcev in stroke ni manjkalo, nalogo so opravili več kot uspešno.

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
"Na nek način bi rekel, da se je zadeva končala zelo dobro. Pripravljali smo se dobro, fantje so v svojih klubih napredovali. Rezultati pred samim EP-jem so to nakazovali in vesel sem, da smo to na nek način v Belgiji tudi pokazali. Fantje so utrujeni, sedaj se vračajo v svoje klube, pa vendarle mislim, da se vsi z lepimi občutki vračamo v domovino."

Igor Osredkar, kapetan reprezentance:
"Moramo biti zadovoljni. Dosegli smo zgodovinske točke, se prebili v četrtfinale, kjer smo naleteli na trenutno najmočnejšega tekmeca Španijo. Dvignjenih glav prihajamo z evropskega prvenstva, čeprav ga ni lahko zapustiti s porazom. Svoje smo dosegli, cilj smo izpolnili. Z optimizmom lahko zremo v prihodnost naše futsal reprezentance."

Kristjan Čujec:
"Občutki so nekako mešani. Na koncu nekako spodletelo v skupini, saj smo imeli priložnost za osvojitev prvega mesta. A seveda, če bi mi kdo pred EP-jem dal za podpisati za četrtfinale proti komurkoli, tudi Špancem, bi podpisal takoj. To je bil naš prvi cilj, uresničili smo ga, a ko si blizu tega hočeš še več."

Reprezentanca se je kmalu po poznem večernem prihodu na brniško letališče hitro odpravila na pot proti Ljubljani. Več podrobnosti s pogovorov s selektorjem Dobovičnikom, kapetanom Osredkarjem, Kristjanom Čujcem in ostalimi reprezentanti sledi v prihodnjih dneh.

Na tem mestu pa vnovič čestitke slovenski futsal reprezentanci in stroki za zgodovinski dosežek na 9. evropskem prvenstvu v Belgiji!

Fotoutrinki:Prispevek in foto: Adnan Mujičič

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com