Oglasna sporočila: sezona 2013


19.05.2013, nedelja ob 22:59
Srečanje Slovanovcev ob 100-letnici delovanja

Vsak začetek je težak in z njim vsak uspeh toliko težji. A sčasoma minejo tedni, meseci, leta, ki prinesejo tisto najbolj želeno - rezultate, trajnost, zgodovino. Ko se na steni zamenja stoti koledar, se lahko s ponosom govori tudi o imenu. Vse našteto in še več krasi tudi ND Slovan - klub, ki bo letos praznoval stoletje obstoja, vseskozi pod enakim imenom. Na Kodeljevem bodo veličastni jubilej proslavili z veliko športno-družabno prireditvijo, ki bo na sporedu 23. junija.

Slovan – eden edini

Sto let delovanja je veličasten jubilej, ki ga je dočakalo le malo športnih društev in institucij. To seveda velja tudi za nogometne klube, ne samo v Sloveniji ampak tudi v Evropi in svetu. Le redki so klubi, ki so nepretrgoma delovali in svoje ime ohranili od ustanovitve do danes. Eno redkih takšnih društev je ND Slovan, ki je bil ustanovljen leta 1913 kot SK Slovan. V tem času so se v društvu zvrstili številni rodovi funkcionarjev, trenerjev in igralcev, ki so omogočili delo ND Slovan.

Velik klub, velika imena

Veliko vloženega truda in odrekanja je bilo potrebno, da bi se ohranilo ime in dosegli številni odlični rezultati (večkratni državni in pokalni zmagovalci v članski in mladinski konkurenci), predvsem pri vzgoji mladih nogometašev. Tako so v ND Slovan igrali in bili vzgojeni številni reprezentanti: Marko Elsner, Gregor Židan, Zoran Ubavič, Marko Gruškovnjak, Aleš Čeh, Sašo Udovič, Aleksander Knavs, Robert Englaro, Željko Milinovič, Ermin Rakovič, Sebastjan Cimirotič, Darijan Matič, Luka Žinko, Janez Zavrl, Džengis Čavuševič, Andraž Kirm, Zlatan Ljubijankič, Milivoje Novakovič in Samir Handanovič. V ND Slovan so igrali in delovali pozneje znani športni delavci, trenerji in selektorji: Branko Elsner, Anton Žabjek, Zdenko Verdenik, Radenko Mijatovič, Milovan Nikolič, Nenad Protega, Tomaž Kavčič, Safet Hadžič, Nihad Pejkovič, Slaviša Stojanovič in številni drugi.

Prireditev v čast vsem

Poleg številnih znanih imen, je v klubu delovalo na stotine drugih, brez katerih danes ne bi praznovali častitljivega jubileja. Ob tej priložnosti bi se radi spomnili vseh, ki so kakor koli prispevali svoj delež pri delovanju ND Slovan. Zato bomo v sklopu proslave “100 let delovanja ND Slovan” organizirali srečanje Slovanovcev vseh generacij, ki bo v nedeljo, 23. junija. V ta namen vse Slovanovce vabimo, da nam pomagajo zbrati informacije (naslove, tel. številke, e-naslove in druge informacije) o bivših igralcih, bivših trenerjih, bivših funkcionarjih, da bi lahko povabili vse, ki jim ime Slovan kaj pomeni. Vabljeni ste, da s svojim deležem pri organizaciji in svoji udeležbi na prireditvi pripomorete k čim bolj slovesni proslavi velikega jubileja.

Vse generacije na matičnem terenu

Srečanje Slovanovcev bo poleg družabnega dela s hrano in pijačo, imelo tudi športni del, kjer se bodo pomerili igralci iz različnih generacij. Zato vabimo vse Slovanovce , ki želijo sami, v svoji generaciji ali v ekipi različnih generacij sodelovati v športnem delu, da se čim prej prijavijo. Prijavijo se lahko na e-naslov: info@nd-slovan.si. O programu prireditve in podrobnostih organizacije boste na tej spletni strani pravočasno in podrobno obveščeni.

Himna Slovana:
“....pesem razlega našemu klubu na čast. Pozno v noč se razpravlja, ne jenja navijaška strat. Po njem Ljubljana vedno zmagoval. Slovan, Slovan, Slovan, Slovan. Slovanovci smo vedno bli, in vedno bomo ostal. Za rdečo barvo bomo vedno navijal. Slovan, Slovan, Slovan, Slovan. Še se bodo mreže tresle, še bomo zmagoval. Veliko bo še nasprotnikov, da bomo praznoval. Slovan, Slovan, Slovan, Slovan. Po Jugoslaviji že nova himna doni, za njo Slovanova četa stoji. Slovan, Slovan, Slovan, Slovan. In ni več daleč tisti dan, ko svet spoznal besedo bo Slovan. Slovan, Slovan, Slovan, Slovan, Slovan, Slovan....”

Več o zgodovini in delovanju kluba ND Slovan si lahko preberete na prenovljeni klubski strani www.nd-slovan.si.

Foto: arhiv Kapodol
Prispevek: Adnan Mujičič, Tihomir Borenovič.

Številne prireditve ob 100-letnici ND Slovan
Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com