Oglasna sporočila: sezona 2013


20.02.2013, sreda ob 23:54
Številne prireditve ob 100-letnici ND Slovan

ND Slovan letos praznuje stoletnico delovanja. V počastitev velikega jubileja bodo v klubu s Kodeljevega pripravili več prireditev. Prva izmed teh bo znameniti Slovanov dan ob stoletnici kluba, ki bo predvidoma 22. junija 2013. V ta namen so v klubu k nastopu povabili sedanje in bivše nogometne reprezentante. Nastopile bodo tudi vse generacije sedanjih igralcev, od najmlajših do članov, kot tudi nekdanje generacije, na Kodeljevem pa v tem terminu računajo tudi na eno uveljavljeno, po možnosti tujo ekipo.

Druga prireditev bo Mednarodni mladinski nogometni turnir Marjana Rožanca, ki bo predvidoma organizirana 21. in 22. septembra. Pri ND Slovan si ob stoletnici kluba v ta namen želijo povabiti čim bolj ugledne evropske ekipe, ki so že sodelovale na prejšnjih izvedbah turnirja. Ta je namreč nekoč veljal za enega največjih mladinskih turnirjev v jugovzhodni Evropi (več o tem na klubski spletni strani www.nd-slovan.si). Na seznamu želja je tako denimo nizozemski Ajax iz Amsterdama, italijanski Inter iz Milana, srbska Crvena zvezda iz Beograda, hrvaška HNK Rijeka in ljubljanska Olimpija. Sodeloval bo seveda tudi ND Slovan.

V času trajanja turnirja (21. septembra) je predvidena tudi tretja prireditev - Svečana akademija ob stoletnici kluba, na kateri bi sodelovala vsa društva, ki so vključena v Zvezo športnih društev Slovan. Poleg omenjenih manifestacij si na Kodeljevem želijo jubilej ovekovečiti s tiskom monografije (v izdelavi), koledarja, izdelavo majic, značk, zastavic in tudi razstavo še razpoložljivih fotografij vseh generacij v klubskih prostorih. Poseben del razstave želijo posvetiti reprezentantom, ki so zrasli in igrali na Slovanu.

Pri ND Slovan ob tej priložnosti nekdanje igralce in funkcionarje kluba v čim večjem številu vabi k sodelovanju pri organizaciji proslav in izdelavi spremljajočega materiala ob proslavah. Ob tem pozivajo vse, ki imajo kakšno fotografijo svoje generacije (od najstarejših do najmlajših), da jim le-te skupaj z informacijami o njih dostavijo v klubske prostore. "Slovanovci" vseh generacij, ki boste svojemu klubu pri izvedbi vseh teh proslav in spremljajočih dejavnostih v veliko pomoč, lahko svoje kontakte (tel. številke, elektronske naslove, naslove,.....) posredujete na elektronski naslov info@nd-slovan.si.


Foto: arhiv Kapodol

Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com