Oglasna sporočila: sezona 2011
27.01.2011, četrtek ob 18:36
[OGLAS] : TvojeDarilo.com

Šesta podelitev "Izbora Naj" je pripeljala do poslovnega sodelovanja s še enim pokroviteljem, ambicioznim spletnim podjetjem TvojeDarilo.com. Dobitniki laskavih nazivov so svoja darila prejeli že na podelitvi sami, svojega pa si s pomočjo ugodne, dostopne in hitre ponudbe tvorcev podjetja Dijane Avrič in Mateja Mahniča, lahko privoščite tudi ve, spoštovani bralke in dragi bralci. Več o tem v naslednjih vrsticah.

Matej, kako se je vse začelo?

Matej: "Pred leti sem se odločil za rojstni dan presenetiti svojo partnerko Dijano. Pri tem nisem računal, da bom za darilo porabil tako veliko časa, obšel tako veliko število trgovin in nenazadnje tudi denarja. Po tem dogodku se mi je porodila ideja o ustanovitvi spletnega podjetja, ki bi vse to ponujalo in omogočalo na enem mestu."

Dijana, kako si sprejela idejo?

Dijana: "Sprva zelo težko, saj sem bila ob obstoječi recesiji in težavah z dobavitelji zelo skeptična v uspeh te poteze. Matej me je na koncu uspel prepričati, angažirala sva programerja za spletno stran in z lanskim aprilom tudi sprejela prvo naročilo."

Kaj se je najprej znašlo na "policah"?

Dijana: "Sprva sva se odločila za artikle povezane s plišem in penino. Sledile so konfekcija (predvsem obleke), parfumerija in ostalo."

Kakšne so želje v prihodnosti?

Matej: "Želje so ponudba uveljavljenih znamk oblačil (npr. Armani), odločamo se tudi za trženje športnih dresov, ki bi jih stranke lahko dale potiskati in podarile posamezniku ali pa skupinam."

Oba sta tudi ljubitelja malega nogometa.

Matej: "Skupaj s kolegi že tri leta skupaj nastopam v ljubljanski rekreativni ligi za Bežigradom, Dijana pa nas na tekmah spremlja s klopi. Z ekipo tekmujemo tudi v zimski ligi na mivki v Areni Vodafone, kjer ekipa prav tako nosi naziv podjetja. V tej ligi sodelujemo tudi kot eden izmed treh pokroviteljev lige."

Do sodelovanja s Kapodol je pripeljalo naključje.

Dijana: "Novinar portala Kapodol nas je med obiskom rekreativne lige, po eni izmed ekipnih tekem, seznanil s podelitvijo Izbora Naj kot fizične osebe. Odzvali smo se vabilu, obenem pa pri tem uvideli tudi možnost poslovnega sodelovanja. V dokaj kratkem času smo stopili v stik z marketingom portala Kapodol ter s skupnimi močmi v vsega treh dneh poskrbeli za sodelovanje na sami podelitvi. Dopadla se nam je predvsem ideja premierno predstaviti se pred tolikšno množico ljudi. S prireditvijo in najino vlogo sva bila oba zelo zadovoljna."

In rezultati?

Dijana: "Obisk strani, ki je z novim letom doživela temeljito prenovo, je bil viden že nekaj dni po podelitvi, ko smo prek neposrednih povezav na portalu pridobili prek 30 novih kupcev."

Prenovitev strani že po dobri polovici leta?

Dijana: "Ko pregleduješ lastno stran hitro naletiš na pomanjkljivosti in napake. Na lastno željo sva se le-te odločila odpraviti ter stran uporabniško še bolj približati strankam."

Kako naročiti artikel?

"Prevzem naročenih artiklov večinoma poteka po povzetju, predvsem pa je za stranke smiselno tudi naročanje prek predračuna. Kartično poslovanje ni možno."

Čas dostave?

"Skladišče imava na Devovi ulici 18 v Ljubljani, strankam pa želeno pošljemo že naslednji dan po naročilu. Prav tu je veliko naročnikov presenečenih nad hitrostjo dostave, saj drugod naročeno dobijo občutno kasneje. Dogaja se, da nekatere stranke naročijo artikel in se nato odpravijo na dopust, nevedoč, da jih bo že naslednji dan obiskal poštar. Tako se je že zgodilo, da se je naročena pošiljka vrnila na naš naslov. Spet druge stranke so presenečene, da lahko s seboj na dopust že vzamejo npr. izbrano obleko."

In če le te ni na zalogi.

"Obleke imamo vedno na zalogi, izjemoma se nam je to z nekaj dnevno zamudo zgodilo le pri parfumeriji."

Kakšen je poslovni moto?

Matej: "Ker razumljivo želiva imeti čim več strank oziroma kupcev, je prisotna želja po razširitvi dejavnosti. Zato se pri delu drživa sistema manjši zaslužek - več zadovoljnih kupcev. Nekoč sem na primer na spletu opazil trenirko v prodaji za 52, medtem ko sva enako sama tržila po ceni 32 EUR. Ne zdi se mi pošteno to pretiravanje pri cenah. Pri eni takšni trenirki enostavno ne moreš v žep pospraviti celih 30 EUR."

Kaj pa reklamacije?

Dijana: "Pri tem ni težav. Seveda se zgodi, da recimo dekle na svoji kolegici opazi obleko in to, kako le-ta na njej stoji, pri sebi pa se kasneje ušteje in obleka ali kos obutve ji mersko enostavno ne odgovarjata. Tega puncam ne zamerim, saj tudi sama pred ustanovitvijo podjetja nikoli nisem simpatizirala podobne vrste nakupov. Samoumevno je, da se v takšnih omenjenih primerih vrne denar."

Kako bi opisala drug drugega?

Dijana: "Kot sem že omenila, se v vsemu zelo dobro razumeva. Morda me pri Mateju moti to, da je nekoliko prenagljen. Vse bi rad na hitro in čim prej realiziral."

Matej: "Dijana je dokaj neodločna, ko gre za odločitve. Potrebuje tisto dodatno podporo pri le-teh, za kar poskrbim jaz. Primer so odločitve glede artiklov (npr. oblek) pri čemer zadeve vedno ocenjuje s svojega lastnega stališča, medtem ko se pri tem sam odločam z vidika širšega kroga potencialnih uporabnic/kov."

Dijana Avrič in Matej Mahnič sta svojo zasebno zvezo pričela leta 2008, oba pri 22 letih. Ekonomska tehnica in poklicno neopredeljeni mladenič sta po zastavljenih ciljih s pričetkom poslovanja pričela avgusta 2010, ko je zaživela tudi spletna stran podjetja TvojeDarilo.com. Slednja je decembra lani dobila novo podobo, naraščujoče število kupcev pa je terjalo tudi razširitev ponudbe podjetja, ki v slabem letu delovanja beleži 2.100 prijateljev na Facebook profilu.

Fotoutrinki:

Dijana Avrič in Matej Mahnič.
"Naj Igralec" - Kristjan Čujec in Dijana Avrič.
"Naj Vratar" - Urban Bajc in Dijana Avrič
"Naj Trener" - Zoran Tesko in Dijana Avrič
Matej in Dijana.

Prispevek: Uredništvo
Foto: Adnan Mujičič

Prejšnje novice

(Oglas)
Na naraven način povečajte svojo ali ekipino učinkovitost in vzdržljivost in si zagotovite prednost pred ostalimi.
Preizkusite naravno zeliščno energijsko pijačo bHIP!

Več informacij:
bHIP - edinstvena, poceni zeliščna energijska pijača in poslovna priložnost

Za dodatna pojasnila pišite na bhip@kapodol.com ali nas pokličite.


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com