Občinska zimska liga Metlika: sezona 2009


03.11.2009, torek ob 10:32 Prispevek: Nikica Hrnjak
Nova sezona v Metliki
V deželo prihaja zima, ki ni primeren čas za igranje zunaj pod milim nebom, zato so se po mnogih krajih že organizirali in oblikovali ligaška tekmovanja, ki sodijo v kategorijo zimskih lig. Omenjena tekmovanja bomo tudi to pot vestno in pozorno spremljali na spletne portalu Kapodol, kjer nas lahko obvestite o poteku tekmovanja, najbolje pa je, da nam pošljete uradne razpise, ki jih bomo posredovali našim bralcem. Vsem rekreativcem pa želimo obilo užitkov na pragu nove sezone. V nadaljevanju si lahko preberite razpis organizatorja lige.


Razpis za sezono 2009/10


Tudi letos bo v organizaciji športne zveze Metlika potekala občinska malonogometna liga. Po objavljenem razpisu, ki je bil zaključen z dne 23.10.2009 se je prijavilo 16 ekip. Isti dan je bil opravljen tudi žreb ekip, ki bodo igrale po Berger sistemu (vsak z vsakim - enokrožno).

Vse tekme se bojo igrale v športni dvorani OŠ Metlika ob sobotah od 17h-21h. Pričetek prvega kola bo v soboto 21.11.2009.

Do prvega kola vse ekipe morajo poravnati prijavnino, ki znaša 105,00 eur, na TRR ŠZ Metlika.

Pravila:

1. rganizator lige je športna zveza Metlika
2. saka ekipa, ki nastopa v ligi, mora plačati prijavnino in oddati seznam igralcev do 05.11.2009.
3. bčinska malonogometna liga poteka ob sobotah od 17h do 21h, po potrebi tudi ob nedeljah, v telovadnici OŠ Metlika.
4. ravico nastopa imajo igralci, ki imajo stalno prebivališče v občini Metlika in so stari najmanj 15 let.
5. saka ekipa ima pravico nastopa dveh registriranih igralcev, razen igralcev prve in druge lige ki ne smejo igrati (prepoved se nanaša na prvo in drugo slovensko ligo oziroma prvo in drugo ligo bilo katere države). Prepoved se nanaša tudi na posojene igralce iz prve ali druge lige, kakor tudi z dvojno registracijo.
6. si igralci morajo podpisati, da igrajo na lastno odgovornost, za mladoletne pa starši.
7. sak rdeči karton na tekmi bo obravnavala disciplinska komisija, kazen od ene do več tekem ali prepoved nadaljnjega igranja bo odvisna od teže prekrška.
8. b izključitvi igralca za rdeči karton mora sodnik napisati izjavo.
9. b vsaki pritožbi na tekmo se plača 20eur kavcije. Pritožba se vloži pri organizatorju takoj po tekmi. Pritožbo rešuje tričlanska disciplinska komisija. Če se pritožba zavrne, se kavcija ne vrne.
10. Za uvrstitev na lestvici se v primeru enakega števila točk najprej šteje medsebojno srečanje, če je to enako, boljša razlika v zadetkih (gol razlika), nato večje število doseženih zadetkov.
11. Vsaka ekipa ima lahko največ 12 igralcev.
12. Ekipo vodi samo en predstavnik, ki lahko sedi na klopi.
13. Sodnik prične tekmo po napovedanem času, čakanja ni. Ekipa, ki se v predvidenem času ne pojavi na igrišču z vratarjem in dvema igralcema, izgubi tekmo s 3:0 razen če se ekipi zmenita za drugi termin in o tem obvestita organizatorja ŠZ
14. Za opremo in osebne predmete organizator ne odgovarja.
15. O vseh sporih odloča organizator in vsi sklepi so dokončni, pritožb ni.
16. Vsak igralec igra na lastno odgovornost. Predstavnik ekipe s podpisom na prijavi jamči, da je igralce seznanil s temi pravili in lastno odgovornostjo.
17. Vsaka ekipa, ki neupravičeno ne odigra tekme, plača 40 eur
18. Najmanj 5 minut pred začetkom tekme je uradni predstavnik, trener ali kapetan ekipe dolžan predati zapisnikarski mizi seznam oseb, ki bodo vpisane v zapisnik tekme. Na seznamu morajo biti vpisane številke igralcev.

Foto: arhiv Kapodol

Zadnji rezultati in lestvica
Razpored tekmovanja
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com