Občinska zimska liga Metlika: sezona 2007


08.11.2007, četrtek ob 19:37 Prispevek: Nikica Hrnjak
Razpis in razpored za sezono 2007/08
Tudi letos bo v organizaciji športne zveze Metlika potekala občinska malonogometna liga. Po objavljenem razpisu, ki je bil zaključen z dne 27.10.2007 se je prijavilo 15 ekip. Isti dan je bil opravljen tudi žreb ekip, ki bodo igrale po Berger sistemu (vsak z vsakim - enokrožno).

Vse tekme se bojo igrale v športni dvorani OŠ Metlika ob sobotah od 17h-21h. Pričetek prvega kola bo v soboto 17.11.2007.

Do prvega kola vse ekipe morajo poravnati prijavnino, ki znaša 130,00 eur, na TRR ŠZ Metlika.

PRAVILA:

1.Organizator lige je športna zveza Metlika
2.Vsaka ekipa, ki nastopa v ligi, mora plačati prijavnino in oddati seznam igralcev do 27.10.2007.
3.Občinska malonogometna liga poteka ob sobotah od 17h do 21h, po potrebi tudi ob nedeljah, v telovadnici OŠ Metlika.
4.Pravico nastopa imajo igralci, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v občini Metlika (začasno prebivališče mora biti prijavljeno vsaj do dne prijave ekip to je do 27.10.2007) in so stari najmanj 15 let.
5.Vsaka ekipa ima pravico nastopa dveh registriranih igralcev, razen igralcev prve in druge lige ki ne smejo igrati (prepoved se nanaša na prvo in drugo slovensko ligo oziroma prvo in drugo ligo bilo katere države). Prepoved se nanaša tudi na posojene igralce iz prve ali druge lige, kakor tudi z dvojno registracijo.
6.Vsi igralci morajo imeti pred prvo tekmo fotokopijo osebnega dokumenta.
7.Vsi igralci morajo podpisati, da igrajo na lastno odgovornost, za mladoletne pa starši.
8.Vsak rdeči karton na tekmi bo obravnavala disciplinska komisija, kazen od ene do več tekem ali prepoved nadaljnjega igranja bo odvisna od teže prekrška. 9.Ob izključitvi igralca za rdeči karton mora sodnik napisati izjavo.
10.Ob vsaki pritožbi na tekmo se plača 5.000,00 SIT kavcije. Pritožba se vloži pri organizatorju takoj po tekmi. Pritožbo rešuje tričlanska disciplinska komisija. Če se pritožba zavrne, se kavcija ne vrne.
11.Za uvrstitev na lestvici se v primeru enakega števila točk najprej šteje medsebojno srečanje, če je to enako, boljša razlika v zadetkih (gol razlika), nato večje število doseženih zadetkov.
12.Vsaka ekipa ima lahko največ 12 igralcev.
13.Ekipo vodi samo en predstavnik, ki lahko sedi na klopi.
14.Sodnik prične tekmo po napovedanem času, čakanja ni. Ekipa, ki se v predvidenem času ne pojavi na igrišču z vratarjem in dvema igralcema, izgubi tekmo s 3:0.
15.Za opremo in osebne predmete organizator ne odgovarja.
16.O vseh sporih odloča organizator in vsi sklepi so dokončni, pritožb ni.
17.Vsak igralec igra na lastno odgovornost. Predstavnik ekipe s podpisom na prijavi jamči, da je igralce seznanil s temi pravili in lastno odgovornostjo.
18.Vsaka ekipa, ki neupravičeno ne odigra tekme, plača vse stroške ne odigrane tekme. Vsaka ekipa, ki neupravičeno ne odigra dve tekmi, se izloči iz nadaljnjega tekmovanja.
19.Najmanj 5 minut pred začetkom tekme je uradni predstavnik, trener ali kapetan ekipe dolžan predati zapisnikarski mizi seznam oseb, ki bodo vpisane v zapisnik tekme. Na seznamu morajo biti vpisane številke igralcev.

RAZPORED PRVENSTVA


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com