Letna liga Loške doline: sezona 2013


29.04.2013, ponedeljek ob 22:48
Osmerica favoritov v lov za naslov

Minuli vikend so s prvim krogom v novo sezono zakorakali tudi v Loški dolini, kjer letos beležijo ponosa vredno 39. zaporedno sezono. Po nekoliko slabši udeležbi v minulem letu bo tokrat med osmimi sodelujočimi ekipami še kako pestro, saj zaradi močno premešanih zasedb za favorita velja prav vsaka izmed osmerice ekip. Liga bo potekala na štirih okrajnih igriščih, poseben čar tekmovanja pa bo nova pobuda organizatorja, ki je prednost pri sodelovanju dal domačim zasedbam.

Pričelo se je pred več kot 30-imi leti z osnovnošolsko ligo, tega pa se kot udeleženec dobro spomni tudi Zdenko Truden, ki v zadnjih šestih sezonah bdi nad vodenjem lige v Loški dolini: "Letošnja sezona bo imela kar nekaj posebnosti, največja pa je zagotovo ta, da smo se letos obrnili zlasti na domače igralce iz Loške doline. Doslej je bila liga namreč bolj odprta, a se prav zaradi "tujih" igralcev domači fantje niso prijavljali v tekmovanje", uvodoma pove Zdenko, ki v nadaljevanju pohvali tudi pričakovano večjo obiskanost letos pričakovano bolj napetih tekem: "Na prvem krogu je bilo bistveno več ljudi, kot lani, ko niso igrali domači igralci. Poleg tega so letos ekipe zelo premešane. Praktično ni enake ekipe napram prejšnji sezoni, že presenetljivi izidi prvega kroga pa so pokazal, da je v igri za naslov prav vseh osem ekip."

Med domačimi igralci je po Zdenkovi oceni vsaj tretjina mladih. Med njimi bo tudi letos najbolj opazen Jure Kandare, ki je nase opozoril tudi na premiernem državnem prvenstvu Za prvaka Slovenije (novembra 2012), ko je v dresu Loške doline zabil 6 golov.


Foto: arhiv Kapodol
Prispevek: Adnan Mujičič

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Arhiv po sezonah
Prešnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com