Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2011


14.03.2012, sreda ob 00:16
Nova prvaka GP Piramida in Šipca steklarstvo

Nova zimska prvaka Ljubljane v Športnem centru Triglav sta postala GP Piramida Lukovica med člani in Šipca steklarstvo med veterani. V finalih sta zrinila s prestola lanska zmagovalca Avto Grosuplje in Gemax. V končnicah za ostale ekipe sta slavila Ellab in Silvija trade. V letošnji zimi je nastopilo 30 ekip. Sodili so sodniki DNS Ljubljane, veliki finale prvoligaški futsal dvojec Dejan Nikolič in Simon Todorovič.

Novi članski prvaki niso izgubili niti ene tekme. Zbrali so 15 zmag, na katerih so dosegli 74, prejeli pa samo 21 golov. Zato je njihova zmaga več kot zaslužena. Zaključni del so odigrali brez takoimenovanega klasičnega vratarja. To vlogo je prevzel Nenad Kurtič. Prav igra na igro z vratarjem v polju tekmeci niso bili pripravljeni in je nagnila tehtnico na njihovo stran. Bivši futsal reprezentant Kurtič, letos najboljši igralec druge slovenske futsal lige in novoletnega turnirja v Mariboru, je potrdil svojo znano kakovost in odlično formo. Z njo si je prislužil tudi ime najboljšega igralca v Ljubljani. Najboljši vratar je bil Mario Popov iz tretje uvrščenega Gradbeništva Tričič, ki je ostalo brez velikega finala zaradi loterije s šestmetrovkami, po katerih si je Avto Grosuplje, podobno kot v četrtfinalu, pristreljalo priložnost, da obrani lanski naslov. Brez polfinala, predvsem pa brez potrebne športne sreče, sta ostala Jasko trade in V&P Inštalacije. Slednje naskakujejo vrh že več let, vendar vsakič obstanejo tik pod njim. Četrto mesto članskega moštva Šipce je presenečenje.

Zato pa je Šipca zmagala med veterani. Da je branilec naslova Gemax na čelu z Miletom Simeunovičem dobil resnega konkurenta, je bilo znano že ob pogledu v prijavnico pred začetkom lige. Na seznamu je bil tudi Sebastjan Cimerotič, ki pa ni nastopil. Gonilni moči rumenih (v finalu so nosili črne drese) sta bila Amir Agič in Ermin Rakovič. Slednja sta starejšnim spremljevalcem malega nogometa dobro znana, saj sta osvajala turnirje v Ljubljani že kot mladeniča preden sta se podala v svet poklicnih nogometašev. Gemax je v finalu izenačil dve minuti pred koncem, toda streljanje šestmetrovk je bilo naklonjeno Šipci steklarstvu. KMN Metropol se je moral zadovoljiti s tretjim, Eurolux pa s četrtim mestom. Za Metropol je nastopal tudi nesojeni trener Olimpije Dušan Kosič, za Eurolux pa bivši direktor zmajčkov Simon Sešlar.

Na 229. odigranih tekmah v tej zimi je padlo 1320, v dosedanjih dvanajstih sezonah pa kar 33.608 golov. Nastopilo je 864 različnih ekip, ki so odigrale 11.370 tekem.

Fotoutrinki:

Članski prvaki 2011/12 - GP Piramida Lukovica.
2. mesto - Avto Grosuplje.
Veteranski prvaki 2011/12 - Šipca steklarstvo.

Foto: ŠC Triglav
Prispevek: Stanko Damiš

Lestvica in rezultati drugega dela - skupina A
Lestvica in rezultati drugega dela - skupina B
Lestvica in rezultati drugega dela - skupina C
Lestvica in rezultati drugega dela - Veterani za prvaka
Lestvica in rezultati drugega dela - Veterani za ostale
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com