Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2011


30.01.2012, ponedeljek ob 23:24
Brez večjih presenečenj

Zadnji januarski konec tedna v zimski ligi Ljubljane se je začel drugi del tekmovanja članov, ki poteka v treh skupinah. Prav tako je bil odigran predzadnji krog prvega dela veteranov. Po njem je znanih vseh šest ekip, ki bodo nadaljevale zimo med elito. Letošnji tekmovalni sistem je v primerjavi s prejšnjimi sezonami spremenjen in je pisan na kožo najboljših ekip, saj se po vzoru zunanjih ljubljanskih lig točke prenašajo.

Za uvod v drugi del članov je FC Špica odščipnila točko aktualnemu prvaku Avtu Grosuplje. Zato pa sta oba vodilna v skupini A vknjižila zanesljivi zmagi in se izenačila tudi v gol razliki. V prednosti pa ostaja Gradbeništvo Tričič, ker je doseglo več golov. Brez presenečenj se je nadaljevalo tekmovanje v skupini B. Edina ekipa brez izgubljene točke v vseh skupinah je še naprej GP Piramida Lukovica.

Peto in šesto mesto med veterani sta si priigrala Kontra in WD 40. O zmagovalcu prvega dela bo odločala zadnja tekma med vodilnima Metropolom in Gemaxom. V drugem delu se bodo tekmeci na prvih šestih, pa tudi od sedmega do dvanajstega mesta pomerili še enkrat. V končnici za veteranskega prvaka se bosta najboljša dva neposredno uvrstila v polfinale, ostale pa čaka najprej četrtfinale, kjer se bodo med seboj pomerile tretje in šesto, ter četrto in peto uvrščena ekipa. Vsa četrtfinalna, polfinalna in finalna srečanja v obeh kategorijah bodo 10. in 11. marca. Na 141. tekmah v tej zimi je bilo doseženih skupno 770 golov.


Foto: Adnan Mujičič
Prispevek: Stanko Damiš

Lestvica in rezultati drugega dela - skupina A
Lestvica in rezultati drugega dela - skupina B
Lestvica in rezultati drugega dela - skupina C
Lestvica in rezultati - Veterani
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com