Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2011
08.01.2012, nedelja ob 19:48
Negotov finiš prvega dela

V zimski ligi Ljubljane so odigrali sedmi krog v obeh kategorijah. Do konca prvega dela čakata člane samo še dva, veterane pa štirje krogi. Finiš bo negotov, še bolj razburljivo bo nadaljevanje. Vse točke iz prvega dela se ekipam prištevajo v drugem delu. Zaključna srečanja (polfinale in finale) bodo v nedeljo, 11. marca.

Šefi nekaterih članskih ekip so izkoristili premor klubov velikega nogometa in pripeljali celo posamezne prvoligaške igralce. Toda prave koristi od njih ne bodo imeli, saj v najbolj pomembnem delu sezone ne bodo mogli igrati. Dodaten komentar je odveč. Tako je vodstvo v skupini A zadržal Jasko trade, njegov prvi zasledovalec pa je zdaj Gradbeništvo Tričič, ki je zadalo prvi poraz aktualnim prvakom. Med tretjim mestom in ostalimi ekipami je velik prepad. Vodilna v skupini B sta dosegla štiri gole in novi zanesljivi zmagi, tretja Šipca pa je iztržila le remi z Realko. GP Piramida in V&P Inštalacije potrjujeta nominaciji za končno zmago. Doslej sta skupaj prejela samo šest zadetkov. Precej bolj luknjasta je obramba Beharja, ki se lahko pohvali z najboljšim napadom. Petstoti gol v letošnji zimski ligi je dosegel Nenad Kurtič.

Na vrhu lestvice veteranov ostaja Metropol, ki je najučinkovitejše moštvo doslej. Drugo do četrto stopnico zasedajo Šipca steklarstvo, Gemax in Eurolux, od petega mesta navzdol pa je skupina moštev, v kateri so ostali kandidati za prvo šesterico, ki še odpira vrata lige za prvaka. Sedmo do dvanajsto uvrščeni se bodo v nadaljevanju sezone pomerili v tako imenovani drugi ligi. Na dosedanjih 98 tekmah je padlo 525 golov.


Foto: Adnan Mujičič
Prispevek: Stanko Damiš

Lestvica in rezultati skupine A
Lestvica in rezultati skupine B
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com