Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2011
27.12.2011, torek ob 21:02
Ljubljanska inventura leta 2011

Če izvzamemo oživitev KMN Vuko Ljubljana, ki vodi v 2. SFL, so v iztekajočem se letu 2011 potekala tekmovanja v zimski, medijski in trim ligi. V sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane je bil Športni center Triglav namreč tretje leto zapored izvajalec zunanjih (tako imenovanih trim) lig, ki jih je sofinancirala Mestna občina Ljubljana. V središču pozornosti je bila znova zimska liga Ljubljane.

V enajsti sezoni 2010/11 je nastopilo 24 članskih in 15 veteranskih ekip klubov malega nogometa, športnih društev in rekreativnih skupin s skupno več kot 600 različnimi igralci. Prvaka sta postala Avto Grosuplje med člani in Gemax Kelme med veterani. Drugo mesto med člani je osvojil Soccerbox, tretje Behar Astlak in četrto Črešnik team. Med veterani je bil drugi KMN Metropol, tretji Eurolux, četrti pa Kern 90.

Medijski prvak v sezoni 2010/11 je postala Premiera, ki je v končnici potrdila prvo mesto po ligaškem delu sezone, v finalu pa se je tudi oddolžila Gorenjski televiziji za poraz v 12. krogu. Tretje so bile Finance, četrto pa Dobro jutro. Najboljši vratar sezone je Zoran Rakič, najboljši igralec Sebastjan Retelj, oba člana zmagovalne ekipe, najboljši strelec pa nekdanji nogometni reprezentant Grega Židan, ki je zabil rekordnih 29 zadetkov.

V tekoči sezoni 2011/12 je bila do konca koledarskega leta odigrana prva tretjina tekmovanj. V posameznih članskih skupinah zimske lige vodita Jasko trade in GP Piramida Lukovica, med veterani pa bivši prvoligaš KMN Metropol. V medijski ligi je na prvem mestu štirikratna prvakinja Kapodol.

Razplet zunanjih ljubljanskih trim lig je bil pričakovan. Med člani je slavil Teleg M, med veterani ponovno Don Felipe, med super veterani je naslov ubranil BMV Teletim, Gemax pa je postal zmagovalec v najstarejši skupini Abraham. Na 29. tekmah v končnicah, sredi novembra v Športnem centru Triglav, je bilo doseženih 189 golov. Podelitev pokalov je bila na proglasitvi športnikov Ljubljane v Festivalni dvorani. Sodelovalo je 130 ekip, ligaška tekmovanja pa so se odvijala na zunanjih igriščih na Kodeljevem in Ježici.


Foto: Adnan Mujičič
Prispevek: Stanko Damiš

Lestvica in rezultati skupine A
Lestvica in rezultati skupine B
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com