Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2011
28.11.2011, ponedeljek ob 23:59
Znova pester konec tedna v ŠC Triglav

Prvi decembrski konec tedna v Športni center Triglav prinaša lokalni derbi 2. SFL v petek zvečer ter nadaljevanje zimske lige Ljubljane v soboto za veterane in v nedeljo za člane, ki bodo oboji odigrali tretji krog v novi sezoni 2011/12. Ekipa ŠD Vuko Ljubljana še naprej vodi na prvenstveni lestvici druge slovenske futsal lige, čeprav v sedmem krogu ni priša do zmage (6:6), v Oplotnici pa je ostala tudi brez izključenega drugega strelca lige Siniše Brkiča.

Srečanje proti Velikim Laščem ima dodatno težo, saj v vrstah gostov nastopa nekaj igralcev, ki so varovancem trenerja Željka Pijetloviča tekmeci v zimski in drugih ligah v Ljubljani. Za motiv bo nedvomno poskrbel tudi gostujoči trenerski dvojec Sead Nadarevič - Almir Fetič, ki mu v dosedanjem delu sezone ne gre vse po načrtih. Tekmo, ki se bo začela ob 21. uri, bosta sodila Elvis Fatič in Miro Vuk, delegat pa bo Jani Štravs iz Šmarij pri Jelšah. Medtem so "volkovi" z odliko opravili tudi s prvimi petimi tekmami v kategoriji mladincev in presenetljivo vodijo v predtekmovalni skupini C.

V nadaljevanju dvanajste zimske lige Ljubljane bodo veterani ponovno igrali v soboto popoldne, člani pa v nedeljo. Med veterani nastopa dvanajst ekip, po dveh odigranih krogih pa so vseh šest možnih točk osvojili Gemax, KMN Metropol, BMV in Eurolux.  Čeprav po dveh etapah še ni mogoče proglasiti favoritov, pa vodilna moštva prav gotovo sodijo med tista, ki se bodo potegovala za novega zimskega prvaka Ljubljane. V ta krog sodi tudi Šipca steklarstvo, v kolikor bo (bolj) redno nastopala s prijavljenimi zvezdniki velikega nogometa (Cimerotič, Rakovič, Agič), pa tudi na ostale konkurente velja računati. Mnogi so mnenja, da veteranska liga ni namenjena samo obujanju zlatih osemdesetih in devetdesetih let ljubljanskega "hakla", ampak je dejansko izjemno kakovostna, morda po potezah prekaša celo člane.

Med člani sicer nastopa 18 ekip, ki so razdeljene v dve skupini, krog favoritov pa je še širši kot med veterani. Polno malho po dveh krogih v skupini A premoreta le Gradbeništvo Tričič in Jasko trade. Morda tudi zato, ker je branilec naslova Avto Grosuplje doslej odigral samo eno srečanje. Tudi v vzporedni skupini B se lahko s šestimi točkami pohvalijo le dvoji - GP Piramida Lukovica in Jasko trade, saj je nosilec skupine V&P Inštalacije (lanski finalist kot Soccerbox) doslej prav tako igral le enkrat. Zaradi izključitev v drugem krogu bosta počivala Samir Kerič (V&P Inštalacije) in Denis Isič (Medija). Na dosedanjih 28-ih tekmah v novi sezoni je bilo doseženih 108 golov (3,85 na tekmo).


Foto: Adnan Mujičič
Prispevek: Stanko Damiš

Lestvica in rezultati skupine A
Lestvica in rezultati skupine B
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com