Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2011
07.11.2011, ponedeljek ob 16:02
Cime in Raka ogrožata konkurenco

V Športnem centru Triglav se je začela dvanajsta zimska liga Ljubljane v dvoranskem nogometu. V letošnji zimi nastopa 18 članskih in 12 veteranskih moštev. Tekmovanje se odvija v treh delih. Po prvem, ki poteka po enokrožnem ligaškem sistemu, bodo v drugem delu moštva razdeljena v kakovostne skupine glede na uvrstitve po prvem delu. Vse točke se prištevajo, podobno kot na zunanjih ljubljanskih, tako imenovanih trim ligah. Tretji, zaključni del, se odvija na izpadanje (polfinale in finale).

Prvi gol v novi sezoni je zabil Jani Rozman za veterane Metropola, ki je mrežo Vrtarič transporta zadel že po rekordnih desetih sekundah igre. Lanska veteranska finalista, Gemax (zmagovalec) in KMN Metropol sta začela novo sezono brez milosti, saj sta oba zabila po dvet golov. Posebne pozornosti bo deležna veteranska ekipa Šipce steklarstva, za katero brca znameniti dvojec Sebastjan Cimerotič in Ermin Rakovič.

Lanska članska finalista, branilec naslova Avto Grosuplje in V&P Inštalacije (lani Soccerbox) ki sta bila v prvem krogu prosta, sta dobila nekaj resnih konkurentov. To utegne bti zlasti Jasko Trade, za katerega igrajo člani futsal drugoligaša Vuko, okrepljeni z nekaterimi futsal reprezentanti. Le-ti v prvem krogu niso nastopili. Ker so prijavljeni za več ekip, bodo imeli pravico igranja za tisto moštvo, za katero bodo odigrali prvo srečanje. Navjišjo zmago je vknjižilo Gradbeništvo Tričič, ki je pospravilo v mrežo Veselih ventilčkov enajst žog. Na 14. odigranih tekmah prvega kroga je bilo doseženih skupno 89 golov.


Prispevek: Stanko Damiš
Foto: Arhiv Kapodol

Lestvica in rezultati skupine A
Lestvica in rezultati skupine B
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com