Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


09.03.2008, nedelja ob 18:50 Prispevek: Stanko Damiš
Zaključni del kroji reprezentanca
Redni del tekmovanja v letošnji zimski ligi za člane je končan. Najboljših šest ekip posamezne skupine se je uvrstilo v končnico za prvaka, ostale pa v takoimenovano drugo ligo (končnico za ostale ekipe). Slednja bo imela udeleženca manj, saj je Dževko metali izključen, ker je neopravičeno manjkal na treh tekmah. Njegovi prej doseženi rezultati se štejejo, saj je odigral več kot polovico tekem (kot določa pravilnik NZS), nasprotniki v 11., 12. in 13. krogu pa so dobili srečanja s 3:0. Spored tekem za ostale ekipe je sestavljen tako, da so vse ekipe v skupini A napredovale za eno mesto. V obeh končnicah se igra na izpadanje. V primeru neodločenega rezultata se izvajajo kazenski streli. Prvotno jih izvajajo po trije igralci vsake ekipe, če zmagovalec še ni znan, pa eden in isti igralec do prve prednosti pri enakem številu udarcev.

V skupini A je zmagal Spon Copy center, druga je bila Gostilna Jelen, tretji Paleste plus, četrti Teleteam (pri rezultatu 3:3 na medsebojni tekmi je odločala gol razlika), peti Hafesan team in šesti Behar Astlak. Prvakinji se (druga) pomoč tekmecev letos ni obrestovala, saj je izgubila proti Teleteamu, čeprav se je večji del tekme odvijal enosmerno. Sanje sta ji razblinila zadetka Andreja Potočnika in Mateja Straha. Priložnosti ni izkoristil niti Beli team. Če bi malonogometaši z Rovt premagali Spona, bi se oni borili za prvaka.


Kia Črešnik team je končal ligaški del brez izgubljene točke. Čeprav je v derbiju zadnjega kroga skupine B, ki pa je bil zgolj prestižnega značaja, nastopil v nepopolni postavi, je dokaj zanesljivo opravil z Avto šolo Stop, edino konkurentko v svoji skupini. Tretje mesto je pripadlo Dalusu, četrto Strojnim tlakom Kogovšek, peto Špici, šesto pa drugoligašu z Iga.

Osmina in četrt finale se igrata v soboto (za ostale ekipe) in nedeljo, 15. in 16. marca (za prvaka), zaključni del pa vzporedno s polfinalom in finalom veteranov predvidoma v nedeljo, 30. marca. Potrditev termina še sledi, saj obstoja možnost, da bo tega dne prva tekma dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Portugalsko. Tako zaključni del kroji reprezentanca, saj želi organizator omogočiti ogled tekme ekipam zimske lige, hkrati pa zagotoviti primeren obisk in kvalitetne sodnike na njenem zaključnem delu.

Pari osmine finala za prvaka:
Teleteam - FC Špica,
Paleste plus - Joma Buon Piatto Ig,
Dalus united - Behar Astlak,
Strojni tlaki Kogovšek - Hafesan team;

neposredno v četrtfinale so se uvrstili
Spon Copy center,
Gostilna Jelen 1878,
Kia Črešnik team in
Avto šola Stop;


Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga
Pari osmine finala za prvaka
Pari osmine finala za ostale


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com