Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


04.03.2008, torek ob 12:04 Prispevek: Stanko Damiš
Simeunovič za Ižance
Pred nami je zadnji krog članskega tekmovanja v zimski ligi Ljubljane. Po njem bo znan spored zaključnega tekmovanja, ki bo potekalo na izpadanje in se bo začelo predvidoma že naslednjo soboto. Najboljših šest ekip iz vsake skupine se bo borilo za prvaka, ostale pa bodo nastopile v tki. tolažilni končnici.

Do zadnjega kroga ligaškega dela je še možno doprijaviti nove igralce, po njem nič več! To možnost je pravočasno izkoristila ekipa Jome Buon Piatta Ig, ki je prijavila našega najboljšega igralca futsala Mileta Simeunoviča. Vprašanje pa je, če bo res tudi nastopil, kajti ravno v času finalnega dne (30. marca) bodo potekale sklepne priprave reprezentance pred dodatnimi kvalifikacijami za svetovno prvenstvo v Braziliji. To velja tudi za morebitne druge reprezentante, ki so prijavljeni v ostalih ekipah (Bajc, Pertič, Osredkar,...). Reprezentančni kapetan, član hrvaškega Gospiča, je že večkrat treniral z Jomo Buon Piattom Ig, ki se pripravlja na nastop v končnici druge slovenske futsal lige - prvo četrtfinalno tekmo z Mariborom Branikom bo odigral predvidoma naslednji četrtek (13. marca ob 19.30. uri) v dvorani osnovne šole na Igu.


Ker gre v tretje rado, informacij pa ni nikoli preveč, v izogib nepotrebnim zapletom in različnim tolmačenjem še tretjič objavljamo način določanja vrstnega reda v skupinah, ki je v skladu s Pravilnikom NZS (in Fife).

Izpisek iz propozicij:
Končni vrstni red v skupini se določi na osnovi veljavnega Pravilnika NZS za mali nogomet (futsal): če imata enako število točk dve ekipi, velja za prednost rezultat medsebojne tekme; če je bil le-ta neodločen, velja v zaporedju skupna gol razlika v skupini, nato žreb, če imajo enako število točk tri ali več ekip, veljajo samo rezultati medsebojnih tekem teh ekip; izdela se nova lestvica, ki zajema samo rezultate medsebojnih tekem teh ekip; če je število točk in razlika v zadetkih v novi lestvici enaka, velja v zaporedju skupna gol razlika v skupini, nato žreb, v primeru enakega količnika med doseženimi in prejetimi zadetki, velja za prednost več doseženih zadetkov (6:5 je več kot 5:4), končne odločitve in tolmačenje, ki je v skladu z veljavnim Pravilnikom NZS za mali nogomet (futsal), so v pristojnosti vodstva tekmovanja.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com