Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


25.02.2008, ponedeljek ob 11:57 Prispevek: Stanko Damiš
Razplet šele po zadnji tekmi
V predzadnjem etapi rednega dela zimske lige članov je bilo nekaj zelo pomembnih tekem. Ker ostaja boj za šesto mesto v skupini A negotov, bo razplet znan šele po zadnji odigrani tekmi. V izogib različnim tolmačenjem v spodnjem delu poročila ponovno objavljamo propozicije določanja končnega vrstnega reda.

V središču pozornosti je bilo srečanje med lansko prvakinjo Drugo pomočjo in Behar Astlakom. Končalo se je z neodločenim rezultatom 2:2. Posebej razburljiv je bil zaključek tekme. Tri minute pred koncem je Dejan Nikolič popeljal prvakinjo do vodstva, dobesedno v zadnji sekundi pa je Behar izenačil in postavil Drugo pomoč v položaj, ko o svojem morebitnem napredovanju v končnico za prvaka ne more več odločati sama. Vstop med najboljših 12 ekip sta si dokončno priigrala Paleste plus, ki je dosegel gol več od Belega teama in Teleteam po minimalni zmagi proti Realki z zadetkom Siniše Maksimoviča. Prav tako je na pragu končnice Hafesan team, po tem, ko je porazil vodilni Spon. Slednjega je doletel drugi letošnji poraz. Najbližje drugemu mestu v skupini A, katero prinaša (enako kot prvo) neposredno uvrstitev v četrtfinale, je Gostilna Jelen, ki je napolnila mrežo Vepoksa. Šestkrat je zadel Dalibor Manev, trikrat pa Darko Stojanoski. Drugič v tej sezoni so se veselili igralci Euroluxa. Najzaslužnejši za lepo zmago proti Mengšanom je Uroš Hafner. Na spregled ni bilo kamniškega moštva Dževko metali, ki se je očitno sprijaznilo, da od boja za prvaka ne bo nič. V kolikor ga ne bo niti v zadnjem krogu, ne bo smel nastopiti v končnici (za ostale ekipe).


Prve tri točke dvanajstega kroga v skupini B je vknjižil Najšibkejši člen, ker Ižanci niso imeli dovolj igralcev. Torcida se je "nastreljala" proti Jadra teamu. Po trikrat so bili uspešni Škrgič, Lekič in Danijel Jurišič. Zadnje upanje na prvo šesterico je zapravila Kigma, Špica pa ni več v decembrski formi. Končno je točke osvojil tudi AC Schnaiper. Režiserja doslej edine zmage sta bila Robert Jerala (3) in Osmir Ružnič (2 gola). Na naslednjih dveh srečanjih sta identični zmagi (pro)slavila Dalus united proti Medžimurju in Avto šola Stop proti moštvu Rummenigge, za konec pa sta se v papirnatem derbiju kroga pomerila Kia Črešnik team in Strojni tlaki Kogovšek (Dravlje). Prvi so potrdili - prvo mesto.

Tokrat je padlo 87 golov. Zadnji krog bo odigran na dan žena, v soboto, 8. marca od 9. do 18.30. ure. Zaradi rdečega kartona (avtomatska prepoved) bo moral počivati Roman Kovačič, igralec Medžimurja.

Izpisek iz propozicij:

Končni vrstni red v skupini se določi na osnovi veljavnega Pravilnika NZS za mali nogomet (futsal):
- če imata enako število točk dve ekipi, velja za prednost rezultat medsebojne tekme; če je bil le-ta neodločen, velja v zaporedju skupna gol razlika v skupini, nato žreb,
- če imajo enako število točk tri ali več ekip, veljajo samo rezultati medsebojnih tekem teh ekip; izdela se nova lestvica, ki zajema samo rezultate medsebojnih tekem teh ekip; če je število točk in razlika v zadetkih v novi lestvici enaka, velja v zaporedju skupna gol razlika v skupini, nato žreb,
- v primeru enakega količnika med doseženimi in prejetimi zadetki, velja za prednost več doseženih zadetkov (6:5 je več kot 5:4),
- končne odločitve, ki so v skladu z veljavnim Pravilnikom NZS za mali nogomet (futsal), so v pristojnosti vodstva tekmovanja.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com