Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


04.02.2008, ponedeljek ob 11:12 Prispevek: Stanko Damiš
Obrambi (pre)malo pozornosti
Za člani v zimski ligi Ljubljane je deseti tekmovalni dan. Tokrat je bilo več manjših derbijev, večina ekip pa je spet posvetila obrambi (pre)malo pozornosti. Zato pa so na svoj račun prišli gledalci.

V skupini A kandidrajo za vstop v končnico za prvaka skoraj vse ekipe. Trnova pot čaka lansko prvakinjo. Druga pomoč je morala v zadnjih minutah čestitati Gostilni Jelen. Vižmarčani so povedli s tremi goli, zato so se nasprotniki zatekli k igri z vratarjem v polju (to vlogo je prevzel Robi Bevc). Tveganje se je obrestovalo, saj so anulirali prednost. Po izenačenju so se odločili, da nadaljujejo s tako igro. toda lov na vse tri točke se ni obnesel, saj so prejeli dva gola in ostali praznih rok. Vodilni Spon Copy center je ugnal Vepoks. Nekdanji prvak zimske lige ima odlično gol razliko 45:17. Realka in Behar Astlak sta se razšla s pravično delitvijo točk. Za Realko je zabil oba gola kapetan Željko Simič, vratarja Mladena Bundalo pa sta premagala Amel Velič in Dejan Spalevič. Mengšani so slavili drugič v tej sezoni in se vsaj teoretično priključili boju za prvo šesterico. Hafesan team je premagal Beli team, Teleteam pa ekipo Dževko metali. Na tem srečanju je bil izključen Elvir Hašimovič, ki mora avtomatsko počivati v naslednjem krogu, o dejanski višini kazni pa bo odločeno na podlagi izjave sodnika. Paleste so "strgale" mrežo Euroluxa (10:1).

Najzanimivejše srečanje v skupini B med Domžalčani in Draveljčani se je končalo z neodločenim izidom. Vsaka ekipa je dosegla po tri gole. Za Dalus sta bila uspešna brata Bratič, za Strojne tlake Kogovšek pa Kajtazovič. Na vrhu lestvice je zasidran Kia Črešnik team, ki je zabeležil deseto zaporedno zmago. Tudi zeleno-beli FC Špice mu niso bili dorasli. Joma Buon Piatto Ig se je po daljšem času zbral vsaj v nekoliko bolj popolni postavi. V dvoboju ekip z belimi dresi je bil boljši od Medžimurcev. Drugo letošnjo zmago je zabeležil Najšibkejši člen. Tekma proti Jadra teamu se je končala z bolj ali manj vaterpolskim rezultatom. Najšibkejši člen je nadoknadil zaostanek treh zadetkov. Prednost Jadra teama se je stopila, ko je v igro vstopil Dane Kitič, ki se je v času začetka tekme že odpravljal v Kranjsko goro, nato pa je nesebično prihitel na pomoč soigralcem. Torcida je bila boljša od AC Schnaiperja. Hat trick je zadel Danijel Jurišič, dva gola pa je dodal Elvis Škrgič. Avto šola Stop je imela s Šipco steklarstvom precej več dela kot kaže končni rezultat. Tekma se je "lomila" do zadnje četrtine. S štirimi zadetki je bil v ospredju Goran Kovačevič. Enega najlepših golov v zimski ligi je dosegel novinec v jeseniški ekipi Danijel Oklobdžija, ki je s prostega strela z enajstih metrov mojstrsko lobal živi zid in nasprotnikovega vratarja. Rummenigge je prekrižal račune Kigmi v njenem boju za prvo šesterico. Dvakrat je bil uspešen Domen Rant, enkrat pa Peter Strnad.

Sklep o črtanju zadetkov

Na podlagi poročila uradne osebe s tekme zimske lige Ljubljane 2007/08 v dvoranskem nogometu v kategoriji članov, se izreka naslednji sklep:

Sklep številka: 07/07-08:
Igralcu ekipe Behar Astlak IBRIČIČ HIMZO-u se briše pet zadetkov s tekme 9, kroga med ekipama Behar Astlak in Dževko metali. Doseženi zadetki se ne vpišejo nobenemu igralcu. Rezultat tekme 9:3 v korist ekipe Behar Astlak ostane nespremenjen (tekma registirana).

Obrazložitev:
Na navedeni tekmi, ki je bila odigrana dne, 20. januarja 2008 z začetkom ob 13.40. uri, naj bi pet zadetkov za ekipo Behar Astlak dosegel igralec Himzo Ibričič. Ob pregledu zapisnika sodnika in na osnovi izjav oseb, ki so spremljali tekmo, je ugotovljeno, da omenjeni igralec ni dosegel teh pet zadetkov. Zadetke je dosegel njegov soigralec Džasim Ibričič, ki pa tega ne prizna in trdi, da jih je dosegel njegov soigralec. Zaradi navedenega organizator sprejme sklep, da se zadetki brišejo in ne vpišejo nobenemu igralcu.

Pri izreku kazni je upoštevana pravica organizatorja, da odloča o vodenju evidence strelcev. Strelci se vodijo v interesu tekmovalcev in medijev, ki spremljajo tekmovanje. Predpisi NZS določajo edino registracijo rezultata tekme, katera v tem primeru ni vprašljiva.

Navedbe vodje in igralca ekipe Behar Astlak, da je organizator " nastrojen" proti ekipi Behar Astlak, so brezpredmetne in netočne. Vsaka ekipa sama odloča, na katero tekmovanje se bo prijavila. V primeru, da sodeluje, pa mora spoštovati predpise, ki so enaki za vse udeležence.

Pravni pouk:
Zoper sklep je mogoče vložiti pritožbo. Pritožba mora biti vložena v treh dneh od prejema sklepa. Pritožba mora biti pismena in obrazložena. Naslov za posredovanje pritožbe: Športni Center Triglav, d.o.o., Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana. K pritožbi je potrebno priložiti potrdilo o vplačani pritožbeni taksi. Pritožbena taksa znaša 80 EUR in se nakaže na transakcijski račun: 05100 - 8010087410. Brez vplačane pritožbene takse je pritožba brezpredmetna in se ne obravnava. V kolikor bo pritožbi ugodeno, se pritožbena taksa vrne. Pritožba do odločitve o pritožbi ne zadrži izvršitve zgornjega sklepa.

Sklep o prepovedi igranja

Na podlagi pismenega poročila uradne osebe (sodnika) s tekme zimske lige Ljubljane v dvoranskem nogometu v kategoriji članov, se izreka naslednji sklep:

Sklep številka: 06/07-08:

Igralec ekipe Dževko metali HAŠIMOVIČ ELVIR se kaznuje s prepovedjo nastopa: NA ŠTIRIH tekmah v zimski ligi Ljubljane 2007/08

Obrazložitev:
Igralec Hašimovič Elvir je v 28. minuti tekme 10. kroga članov med ekipama Dževko metali in Teleteam, ki je bila odigrana dne 03.02.2008, udaril igralca nasprotne ekipe z glavo v predel prsi in ob izkjučitvi iz igre nešportno protestiral na odločitev sodnika (Miro Vuk).

Pri izreku kazni je bilo upoštevano določilo IO NZS o enotni disciplinski politiki na vseh tekmovanjih, usklajeno z določilom UEFE, ki predpisuje za navedeni prekršek kazen najmanj štirih tekem, kakor tudi dosedanja nekaznovanost v zimski ligi Ljubljane. Izrečena kazen bo upoštevana kot oteževalna, če bo igralec ponovil kršitev v zimski ligi Ljubljane.

Igralec nima pravice nastopa na tekmah 11., 12. in 13. kroga ligaškega dela, ter na prvi tekmi končnice zimske lige članov 2007/08.

Pravni pouk:
Zoper sklep je mogoče vložiti pritožbo. Pritožba mora biti vložena v treh dneh od prejema sklepa. Pritožba mora biti pismena in obrazložena. Naslov za posredovanje pritožbe: Športni Center Triglav, d.o.o., Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana. K pritožbi je potrebno priložiti potrdilo o vplačani pritožbeni taksi. Pritožbena taksa znaša 80 EUR in se nakaže na transakcijski račun: 05100 - 8010087410. Brez vplačane pritožbene takse je pritožba brezpredmetna in se ne obravnava. V kolikor bo pritožbi ugodeno, se pritožbena taksa vrne.

Pritožba do odločitve o pritožbi ne zadrži izvršitve teh sklepov.

Opozorilo:
V kolikor ekipa nastopi z igralcem, ki nima pravice nastopa, se tekma registrira s 3:0 za nasprotno ekipo, proti ekipi pa se v skladu s Pravilnikom NZS, uvede disciplinski postopek.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com