Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


21.01.2008, ponedeljek ob 17:51 Prispevek: Stanko Damiš
Izidi v garderobi
Izidi devetega kroga v zimski ligi Ljubljane so bili na večih tekmah doseženi že v garderobi. Eurolux, obe Šipci in Rummenigge sploh niso igrali, saj so srečanja predali zaradi premajhnega števila igralcev. Drugoligaš Joma Buon Piatto je doživel visok poraz proti Avto šoli Stop. Transakcije, ki so se zgodile na Igu v zadnjem času, so glavni razlog, da se igralci (več jih igra za druge ekipe) spet niso zbrali v želenem številu. Okrnjen je bil tudi Dževko metali. Brkič je še vedno kaznovan (počivati mora še v desetem krogu), prav tako ni bilo Kokalja, zato visoka zmaga Beharja ni presenečenje. Himzo Ibričič je zadel kar petkrat.

Bolj resno je k deveti letošnji nalogi pristopila Druga pomoč. Mengeške "frizerje" je pospremila domov s petardo. Zanesljivost ekipi je prinesel reprezentančni vratar Urban Bajc, ki ga je premagal le Dorin Milič. V napadu so bili natančni Nenad Toševski (dvakrat), Dalibor Markovič, Dejan Nikolič in Dušan Gorenc. Zelo razpoloženi so bili tudi strelci Paleste plusa, še posebej kapetan in trikratni strelec Grega Vidic. Kot kaže, bo boj za prvih šest mest v skupini A negotov do zadnje tekme ligaškega tekmovanja, o vrstnem redu pa utegnejo odločati medsebojne tekme dveh ali večih ekip (v skladu z 20. členom futsal pravilnika NZS). O tem, kako je skupina nepredvidljiva zgovorno kaže napredovanje Teteama z devetega na drugo mesto. Belo-črni na čelu z vratarjem Ortarjem so premagali Gostilno Jelen, edini gol pa je dosegel Dragan Bobar.

Vodilna v skupini B sta (spet) zabila po osem golov. Poleg Avto šole Stop, pri kateri ni igral Dolinšek, se je z novimi strelskimi vajami odrezal Črešnik team, čeprav zaradi obveznosti v Litiji ni nastopil Blaž Marn, že nekaj časa pa ni v kadru njegovega soigralca v Svei, Vedrana Smiljaniča, ki naj ne bi več brcal za moštvo Zorana Črešnika. Slednji se je znova vpisal med strelce. Le redkokdaj se zgodi, da zadene vratar, "Zoki" pa je bil uspešen že petkrat. Kljub temu Mateja Sironiča (14 golov) in nekaterih soigralcev ne bo ogrozil. Z najnižjim možnim rezultatom je vknjižil nove tri točke Dalus. Zmago proti Kigmi je pristreljal Ante Bratič. Šele 20. januarja je prve točke osvojil eden od papirnatih favoritov (nosilec) Najšibkejši člen. Pripadel mu je dvoboj ekip z dna lestvice. "Hrvaški" derbi med Medžimurci in pristaši splitskega Hajduka je zanesljivo dobila Torcida. Do izraza je prišla hitrost njenih mladih igralcev in zbranost v napadu. S kombinatorno igro je prednjačil Alen Fetič, sicer mladinec Olimpije Bežigrada in sin znanega malonogometaša Almirja Fetiča.

V devetem krogu je bilo doseženih 79 zadetkov (5,64 na tekmo). Naslednji krog bo prvo feburarsko soboto. Ker nas bo takrat obiskal gospod Pust, je upati, da nebo začaral ekip in bo njihova udeležba stoodstotna. V nasprotnem primeru bo organizator primoran proti tistim, ki bodo imele premalo igralcev, ustrezno ukrepati.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com