Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


09.01.2008, sreda ob 09:21 Prispevek: Stanko Damiš
Derbi opravičil naziv
Tudi v novem koledarskem letu ostaja Kia Črešnik team edini brez izgubljene točke v zimski ligi Ljubljane. Derbi kroga, ki je po prikazani igri popolnoma opravičil naziv, je dobil Joma Buon Piatto Ig. Odločitev je padla že v prvem polčasu, ko sta zadela Ostoja Miškovič in Igor Koščak. Po odmoru je znižal Jaka Škof. Za preobrat je Draveljčanom zmanjkalo časa, predvsem pa je bil odlično razpoložen vratar Damir Puškar.

V skupini A sta se najprej razšla z remijem Vepoks in Beli team. Rovtarji z izidom niso bili zadovoljni, saj so na papirju veljali za favorita. Vepoks je s četrto osvojeno točko v sezoni ušel z zadnjega mesta in ga prepustil Euroluxu, katerega mrežo je napolnil Hafesan team. Slednji je večji del tekme odigral brez Sama Selaka, ki je staknil poškodbo kolena. V moštvu ni bilo niti občasnega futsal reprezentanta Pertiča iz Kopra. Kljub temu je bila zmaga več kot prepričljiva. To bi lahko zapisali tudi za Gostilno Jelen 1878 (bivši Popov), čeprav so prve minute pripadle Beharju. Le-ta je povedel z dvema goloma Himza Ibričiča, v nadaljevanju pa se je igralo po notah Vižmarčanov. Moštvo Maria Popova še naprej ostaja na drugem mestu, takoj za Sponom, ki nadaljuje z zbiranjem točk. Kot je znano, se bosta po koncu ligaškega tekmovanja dve najbolje uvrščene ekipe iz vsake skupine neposredno uvrstile v četrtfinale končnice. Od tam se vse bolj oddaljuje aktualna prvakinja Druga pomoč. Serijo visokih rezultatov je nadaljeval Paleste plus. Po dvakrat sta bila uspešna Matjaž Stopar in Sveto Rastoka. Naposled sta dve tesni zmagi (oba 2:1) zabeležila Teleteam proti Ico teamu in Dževko metali proti Realki. Srečanji sta bili zelo izenačeni, odločale pa so malenkosti.

Za vodilno moštvo skupine B Črešnik team začetek tekme ni bil obetaven. Domen Rant je najprej dosegel svoj enajsti gol v sezoni, nakar je Aleš Kužnik še povišal vodstvo moštva Rummenigge. Nadaljevanje pa je bilo obarvano modro, za kar pripada največ zaslug petkratnemu strelcu Mateju Sironiču. Bilanca Gorenjcev je osem tekem, osem zmag, 51 doseženih in samo 13 prejetih golov. Poškodovanega vratarja Zorana Črešnika je tokrat uspešno zamenjal igralec Leopold Maček. Avto šola Stop se je po prvem porazu Draveljčanov (Strojnih tlakov Kogovšek) zavihtela na drugo mesto. Brez naprezanja je ugnala Torcido. Goran in Bojan Kovačevič sta vsak zabila po dva zadetka. Brez točk ostaja Najšibkejši člen. Če bi to kdo napovedal pred sezono, bi ga proglasili za humorista. Tretjo zaporedno zmago je vknjižilo HKD MeÄ‘imurje. Pet žog se je znašlo tudi v mreži vratarja FC Špice. V precej boljši strelski formi je bil Dalus, s čimer je potrdil tretje mesto na nedavnem božično-novoletnem turnirju. Štirje goli so bili odmerek, ki ga je Jadra team namenil Shnaiperju, pri tem pa je ostal brez Nijaza Hirkiča, ki bo moral zaradi rdečega kartona počivati v devetem krogu (avtomatska prepoved). Na ednini nedeljski tekmi v tej skupini je Kigma zasluženo premagala Špico steklarstvo. Zadeli so Dalibor Ilič, Igor Mole in Žiga Starič.

V osmem krogu je bilo doseženih 84 golov (6 na tekmo). Nadaljevanje članskega tekmovanja bo čez dva tedna, razen za Ig in Špico, ku ju v soboto, 12. januarja ob 18.30. uri čaka zaostalo srečanje 6. kroga.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com