Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


24.12.2007, ponedeljek ob 10:25 Komentar: Stanko Damiš
Božična tarča
V sedmem in obenem zadnjem krogu v letu 2007 so bili strelci v zimski ligi Ljubljane zelo razpoloženi. Nekatera moštva so bila nepopolna, saj so očitno odšla na počitnice. Eni v Španijo, drugi na smučanje, spet tretji so se "drenjali" na schengenski meji s Hrvaško. Samo Selak je dosegel osem golov.

V skupini A je bil Beli team bližje zmagi kot Šipca okna vrata. Toda rumeni, ki so nastopili brez Retlja, so bili dovolj vztrajni, da so v zadnji čertrtini kaznovali neučinkovitost belih z Rovt in izenačili prek Palamarja. Druga pomoč je doživela (še eno) rezultatsko ponižanje. Na tekmo proti Paleste plusu je prišla brez pol moštva in brez vratarja. To je najbolj izkoristil Grega Vidic, ki je zabil štiri gole. Prava božična tarča so bila vrata Vepoksa, ki so popokala z vseh strani. V mreži se je znašlo ducat žog, napadalec Hafesan teama Samo Selak pa je dosegel enega izmed rekordov zimske lige, saj se je kar osemkrat vpisal med strelce. Razpoloženi so bili tudi nogometaši Realke. Eurolux so pospremili na novoletno praznovanje s petardo. Štirico je zadel Spon. Dvakrat je bil natančen Mišel Žalac, po enkrat pa Damjan Artner in Marko Makivič. Remi sta si priigrala Ico team & Frizerstvo Završnik in Behar Astlak. V naslednjem, osmem krogu nima pravice nastopa vratar Časim Ibričič (Behar Astlak), ki je prejel rdeči karton. Za konec sta se pomerila Dževko (brez Brkiča, ki mora počivati na štirih tekmah) in Popov. Slednji je spremenil ime ekipe, saj je dobil sponzorja. To je Gostilna Jelen 1878. Krstni nastop z novim imenom se ni posrečil, toda prihaja novo leto.

Papirnati favoriti v skupini B so se morali precej podvizati, da so potrdili svoje vloge. Avto šola Stop, Kia Črešnik team in Joma Buon Piatto Ig so vsi slavili z identičnim rezultatom (3:2). Najšibkejši člen je odigral najboljšo tekmo v tej sezoni, kljub temu pa je ostal brez točk. Mož odločitve ižanskega drugoligaša je bil Ostoja Miškovič, ki je dosegel zmagoviti zadetek tri minute pred koncem srečanja. Z minimalno razliko je zmagala tudi Špica proti Šipci steklarstvu. Odrešitelj zeleno-belih je bil strelec obeh golov Roman Hribar. Strojni tlaki Kogovšek (Dravlje) so premoč glede na potek tekme kronali z morda previsoko razliko. Torcida je vodila 2:0 in 4:2. V nadaljevanju so prišle do izraza izkušnje in večja individualna kvaliteta Draveljčanov. Duška si je dal tudi Jadra team. Po trikrat sta bila uspešna Osman Tatar in Denis Totoškovič. To moštvo pa je enkrat že doseglo hat trick, na začetku sezone ga je vknjižil Nijaz Hirkič (rezultat proti Igu je bil 4:10). Za prihajajoče praznike so si lepo čestitali Medžimurci, ki so ugnali moštvo AC Schnaiper (Andrej Verli 2 gola).

V zimski ligi članov z letnico 2007 se je najbolj izkazala Druga pomoč, ki je zmagala v sezoni 2006/07. Takoj za njo velja prišteti Draveljčane, ki so po zaletu na prejšnjem božično-novoletnem turnirju osvojili drugo mesto, eno izmed glavnih besed pa imajo tudi v tekoči sezoni. V zimski ligi Ljubljane nastopa kopica odličnih ekip in posameznikov, od praktično profesionalnih igralcev futsala in reprezentantov, do vse bolje organiziranih rekreativcev. V ospredje prihajajo mlade ekipe, zato se kljub težavam s pomanjkanjem sponzorjev in (ne)strokovnim delom, za prihodnost ni bati. Pri tem pa bodo morali nekateri kontrolirati zavore v smislu nepotrebne napetosti in odvečnega adrenalina. To velja tudi za pošteno sprejemanje novih futsal sodnikov, saj se bo v prestolnici dobro sodilo tudi po Mijatoviču, Miljiču, Zirdumu in Nadareviču.


Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com