Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


11.12.2007, torek ob 10:41 Prispevek: Stanko damiš
V boljši dnevni formi
Člani v zimski ligi Ljubljane so minulo nedeljo odigrali šesti krog. Srečanje skupine B med ekipama Joma Buon Piatto Ig in FC Špica je bilo preloženo, ker so Ižanci sodelovali pri organizaciji mednarodne tekme med Slovenijo in Črno Goro, Špica pa ni sprejela ponujenega novega termina ob koncu tekmovalnega dne. V prihodnje organizator ne bo prelagal več nobenih tekem, ne glede na razloge, saj ima vsaka ekipa možnost prijave 20. igralcev. Neodigrano srečanje bo odigrano v prvem možnem terminu po novem letu.

V skupini A sta najprej pomerila moči Behar Astlak in Spon Copy center. V boljši dnevni formi so bili igralci Spona, ali natančneje, igralca litijskega prvoligaša Mišel Žalac in novinec Boštjan Bizjak. Prvi je zabil tri, drugi pa dva zadetka. Moštvo Popov, ki bo v naslednjih dneh spremenilo tekmovalno ime, saj je dobilo sponzorja, je bilo za gol uspešnejše od Realke. Razpoložena sta bila brata Manev. Sledili so trije remiji. Točki sta si najprej razdelila Deževko metali in Ico team. Deževko je ostal brez Siniše Brkiča, ki bo moral zaradi rdečega kartona počivati v sedmem krogu. S tremi žogami v vsaki mreži sta se razšla Teleteam in Paleste plus, s po dvema pa Šipca okna vrata in Hafesan team. Z razpletom ni bil zadovoljen nihče. Nekatere ekipe so vzroke našle v sodnikih, čeprav nobena ni podala pisnega protesta. S tremi točkami so nazdravili v taboru Druge pomoči. Levji delež k zmagi je prispeval dvakratni strelec Tomi Horvat.

Visoke zmage so zabeležili favoriti v skupini B. Dravlje so kar šestkrat zatresle mreže neprepoznavnega Najšibkejšega člena, Avto šola Stop sedemkrat mrežo AC Schnaiperja, Kia Črešnik team proti Šipci steklarstvu in Dalus United proti Rummeniggeju pa kar osemkrat. Bolj izenačeni sta bili srečanji med Torcido in Kigmo, slednja je zmagala 6:4 in med HKD Medžimurjem in Jadra teamom. Slavili so Medžimurci 4:3. Dvakrat je bil natančen Verli, po enkrat pa Čižmešija in Varga.

Naslednji in obenem zadnji letošnji krog bo v soboto, 22. decembra od 9. do 18.30. ure, takoj za tem pa se bo začel osmi Božično-novoletni turnir. Večina ekip je v okrepljenih zasedbah že napovedala udeležbo.


Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com