Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


02.12.2007, nedelja ob 21:45 Prispevek: Stanko Damiš
Derbi predlanskemu prvaku
Veliki derbi petega kroga je zanesljivo dobil Črešnik team. Družbo na vrhu skupine B mu ne dela več Dalus united, ki je nepričakovano izgubil z Jadra teamom. Novica tedna je tudi ta, da je žal zaradi zdravstvenih težav za vso sezono izgubljen najboljši strelec zimske lige Grega Ninkov (Paleste plus).

Najvišjo zmago v skupini A je dosegla Realka, ki je napolnila mrežo Vepoksa. Posebej razpoložen je bil trikratni strelec Dražen Bundalo. Belemu teamu z Rovt je za tri točke zadoščal en sam gol, ki ga je zabil Beno Trček. Toča golov je padla na srečanju med ekipama Ico team in Popov. Dvoboj je bil poln odvečnega adrenalina. Dorin Milič na eni strani je dosegel štiri zadetke, Dalibor Manev na drugi strani tri. Paleste plus igra še naprej po istem kalupu. Način igranja, kdo da več, se jim tokrat ni izšel, saj v svojih vrstah ni imel Ninkova. Bolj učinkovit je bil Behar Astlak. Režiser zmage je bil Himzo Ibričič, ki se je po treh mesecih iz prvoligaške Sodražice vrnil na drugoligaški Ig. Spon se je spotaknil ob moštvo Dževko metali. Prvi polčas mu je še pripadel, v drugem pa se je (ne)disciplina v igri raztreščila na pet kosov. Hafesan team in Druga pomoč sta se razšla z remijem. Prvakinja je imela precej več žogo v svojih nogah, vendar premoči ni vnovčila. Hafesan je zasluženo iztržil točko, po prvem delu so se mu nasmihale vse tri. Vodilni zadetek je dosegel Sebastjan Šuštar. Sredi drugega dela je izenačil Tomi Horvat, ki je izkoristil natančno podajo Lazicanija. To je bil (šele) prvi gol kralja slovenskih dvoran v letošnji zimski ligi. Eurolux je ugnal Šipco okna vrata, igralec Ervin Kralj pa bo moral zaradi rdečega kartona (avtomatsko) počivati v šestem krogu.

V derbiju skupine B je torej slavil Kia Črešnik Team, čeprav je nastopil brez Vedrana Smiljaniča in Marna. Tudi Ižanci niso bili kompletni, saj sta manjkala mladi reprezentančni vratar Puškar in poškodovani Begič. Predlanski prvak je bil bolj kompakten, tekmo je odigral taktično bolj zrelo in izkoristil ponujene priložnosti. Po dva zadetka sta dosegla Milan Kojadinovič in Jasmin Derviševič. Avto šola Stop je bila boljša od Medžimurja. Zadeli so Kovačič dvakrat, Jamnik in Kovačevič po enkrat. Nova tri točke je osvojila FC Špica. Slučajnemu obiskovalcu Športnega centra Triglav se je sprva zazdelo, da igrata derbi Olimpija in Hajduk. Tekmeca sta imela takšne barve dresov, Torcida pa (kot smo že poročali) originalne majice splitskega giganta. Minimalni zmagi (4:3) so nazdravili zeleno-beli. Strelci so bili Stanovnik, Hribar, Žiher in Krstovski. Jadra team je pripravil zasluženo presenečenje z omenjeno zmago nad domžalskim Dalusom. Najšibkešji člen nadaljuje v slogu svojega imena. Na prvo adventno nedeljo ga je premagala Kigma. Šipca steklarstvo je opravila uspešne strelske vaje. Vratarja moštva Rummenigge (brez Ranta) je "obdarila" z devetimi goli. Identičen izid so pridelale Dravlje (Kujovič in Lenič 3 goli), saj AC Shnaiper ni bil konkurenčen nasprotnik.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com