Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


19.11.2007, ponedeljek ob 01:57 Komentar: Stanko Damiš
Osmica Avto šole Stop
Minuli konec tedna smo v prestolnici dočakali prve letošnje snežinke in videli vrsto zanimivih tekem v nadaljevanju zimske lige. Večina favoritov je zabeležila visoke zmage, presenečenje pa je pripravila FC Špica. Osmico je dosegla Avto šola Stop, pol ducata golov pa sta zabila Joma buon Piatto in Črešnik team.

Po četrtem krogu v skupini A ostaja v vodstvu Spon copy center. V dvoboju z moštvom Popov je zanesljivo vknjižil nove tri točke. S štirimi žogami v vsaki mreži sta se razšla Behar Astlak in Beli team. Za ekipo iz okolice Ivančne Gorice je dvakrat zadel Himzo Ibričič, za tekmeca iz Rovt pa Gašper Končan. Ico team & Frizerstvo Završnik je premagal Realko, ki je na začetku sezone odpihnila lansko prvakinjo Drugo pomoč. Na tej tekmi se je v zapisniku dvakrat znašlo ime Petra Tometa, enkrat pa Aleša Mežnaršiča. Šipca okna-vrata je imela veliko dela, da je strla čvrst odpor Vepoksa. Zmago sta ji pristreljala Mlinar in Ndežič. Dvoboj ekip, ki nosita v drugem delu ime Team (ta priponka je očitno trend pri določanju imen), je dobil Hafesan. Druga pomoč je prisilila k predaji Eurolux. Dva gola je prispeval Robi Bevc. V igri brez obramb je Paleste plus s petim golom Gregorja Ninkova pet sekund pred koncem tekme premagal ekipo Dževko metali s 6:5.

Drugoligaš iz Iga spet zmaguje. V vzporedni skupini B je pospremil iz Športnega centra Triglav s šestimi goli moštvo Rummenigge. Najboljši igralec tekme je bil Denis Kantarevič, mladi reprezentančni vratar Damir Puškar pa ni dovolil presenečenja in je ostal nepremagan. Kia Črešnik team je gladko odpravil Torcido. V prvem polčasu je dvakrat zadel Matej Sironič, v nadaljevanju pa so se mu pridružili še Jasmin Derviševič, prav tako z dvema zadetkoma, Vedran Smiljanič in Blaž Marn. Torcida je v drugem delu nastopila brez izključenega vratarja Elvisa Džafiča, ki bo zaradi rdečega kartona moral počivati še v petem krogu (enako Aleš Farič iz ekipe HKD Medžimurje). Razlog nešportnega vedenja vratarja Torcide je bil nepravilno izveden stranski out, ki predstavlja težave predvsem mladim ekipam in tistim, ki prihajajo iz velikega nogometa, saj se ne morejo navaditi, da mora biti pri izvedbi žoga na črti, noge pa izven igrišča. Toda to določilo velja na vseh tekmah slovenske lige in je povzeto iz pravil Fife. S povsem enakim izidom 5:2 sta našla razlog za kakšno pivo več Dravlje in Kigma. K draveljskemu užitku po tekmi je največ primaknil trikratni strelec Selvad Kujovič, pri Kigmi pa si je (najmanj) dve rundi zaslužil Žiga Starič. Še bolj veselo je bilo v taboru FC Špice. Zeleno-beli so ugnali Najšibkejši člen z zadetkom 20-letnega Matica Perovška v zadnji minuti srečanja. Gol je bil plod sijajne akcije celotnega moštva. Miloš Mitrovič in soigralci so postali osmoljenci prvega meseca nove sezone, saj niso osvojili še nobene točke, čeprav so pred začetkom tekmovanja šteli med favorite. Avto šola Stop je napolnila mrežo Jadra teama, ki ga je zdelala tudi utrujenost, saj je prišel na tekmo neposredno s Kodeljevega, kjer so njegovi igralci nastopali v končnici tekmovanja Agencije za šport. Po dvakrat so bili natančni Toni Dolinšek, Egon Kovačič in MihaTurha. Dalus je opravil nalogo stoodstotno. V ospredju sta bila Bratič. Dalibor je zabil dva, Ante pa dodal en gol.

Naslednji konec tedna bodo člani (enako veterani) počivali, saj je dvorana v soboto rezervirana za športne igre pravnikov, v nedeljo pa se bo začelo letošnje tekmovanje v zimski ligi za dečke U-12.

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com