Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


11.11.2007, nedelja ob 19:42 Prispevek: Stanko Damiš
Prvi poraz drugoligaša
Tretji krog zimske lige članov v Športnem centru Triglav je prinesel prvi poraz drugoligaša z Iga. Domžalski Dalus je kar sedemkrat ukanil njegovo indisponirano obrambo. Zanimivo je, da sta zaradi obveznosti v mladi reprezentanci U-21 pri obeh ekipah manjkala vratarja, pri Dalusu Igor Bratič, pri Jomi pa Damir Puškar. Derbi dneva med Dravljami in Avto šolo Stop se je končal s pravično delitvijo točk.

V skupini A dva identična remija. Z rezultatom 3:3 sta se najprej razšla Hafesan team in Behar Astlak, nato pa še Šipca okna vrata in Realka Empora Nova. Beli team (ex. ŠD Rovte) je porazil moštvo Dževko metali. Dva gola je prispeval Gašper Končan, enega pa Matjaž Skvarča. Končno zmaga aktualnih prvakov. Druga pomoč si je dala duška in nasula Vepoksu pol ducata golov. Dvakrat je zadel Ivan Badovinac. Prvi nastop je opravil Tomi Horvat, ki pa se tokrat (še) ni vpisal med strelce. Ne veliko bolje kot Vepoksu se ni godilo Euroluxu (v okrnjeni postavi). S petimi zadetki razlike ga je premagal Teleteam. Ekipa Popov, ki nosi ime po bratih, ki zanjo nastopata, je bila uspešnejša od Paleste plusa. Heroj makedonsko obarvanega opoldneva je bil Mario Popov, saj je kljub poškodbi moral braniti, ker drugega vratarja ni bilo v dvorano. Delo je opravil z odliko. Drugi bratski dvojec, Dalibor in Goran Manev, je zadeval in priboril vse tri točke. Spon je bil spretnejši kot Ico team, strelci pa so bili Sašo Ignjatovič, Mujo Mustafič in Damjan Artner.

V skupini B je bilo več derbijev. Na začetku že omenjeni dvoboj med Dalus Unitedom in Jomo Buon Piattom, ki se je končal z zasluženo zmago varovancev Slobodana Nikoliča. Igralec tekme je bil trikratni strelec Edis Mešanovič. Pravi junak kroga pa je bil napadalec FC Špice Aleš Žiher, ki je zabil kar pet golov. Črešnik team, za katerega je prvič zaigral Milan Kojadinovič, zato je njegova prijava za Jomo neveljavna, je odpravil Najšibkejši člen. Slednji nikakor ne more na zeleno vejo, saj je v prvih treh krogih zabeležil tri ničle. Šipca steklarstvo (ta ekipa prihaja iz Jesenic) je zabila gol več kot Jadra team in dosegla drugo zmago. Nato sta prekrižala kopja večna tekmeca iz Dravelj in izpod Šmarne gore. Tekma, ki je bila vredna imena derbija dneva, se je končala s po tremi žogami v vsaki mreži. Po dvakrat sta zadela Denis Švarc (Dravlje) in Miha Turha (Avto šola Stop), po enkrat pa Škerl in Stranjak. Vsaj statistično bližje zmagi je bila Avto šola, saj je v predzadnji minuti povedla 3:2, že v naslednji akciji pa je nogometaš Livarja Robi Stranjak izenačil. Torcida je prvič v sezoni spravila na kolena ekipo Rummenigge. Odločilna je bila mladost in hitrost igralcev Torcide. V tretjem krogu je bilo doseženih 90 golov (6,43 na tekmo).

Lestvica A in spored naslednjega kroga
Lestvica B in spored naslednjega kroga


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com