Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


05.11.2007, ponedeljek ob 12:58 Prispevek: Stanko Damiš
Obrnjena plošča
Člani v zimski ligi Ljubljane v Športnem centru Triglav so odigrali drugi krog. V obeh skupinah je kopica izenačenih ekip, na drugi strani pa tekem, na katerih si nekatere ekipe nabirajo pozitivno razliko v golih.

V skupini A nova visoka zmaga Spona, tokrat proti Realki, ki je v prvem krogu deklasirala lanskega prvaka. Po dvakrat sta bila uspešna Marko Makivič in Emdžad Sarkič, dosedanji član prvoligaša iz Sodražice, ki naj bi ta teden prestopil k drugoligašu z Iga. Podobno se je v primerjavi z uvodnim nastopom "plošča" obrnila moštvu Dževko metali, ki je doživel debakl proti Hafesan teamu. Očitno se je mu poznala odsotnost Siniše Brkiča, ki je imel v soboto obveznosti v Puntarju (prvoligaško tekmo v Ajdovščini). Tudi Beli team je ostal brez plena v drugi etapi. Boljši je bil Popov, strelca pa Darko Stojanoski in Aleš Žveglič. Festival golov sta priredila Ico team in Paleste plus. Na koncu sta se številki ustavili pri peticah, katerih bi bili še najbolj veseli šolarji, manj nogometni trenerji, je pa to rezultat (5:5), ki je tipičen za rekreativne lige. Temu izidu sta se precej približala Behar Astlak in Eurolux. Na koncu je slavil Behar 5:3. Dvakrat je zadel Robert Potokar. Teleteam je šele z zmagovitim zadetkom kapetana Čehiča malo pred koncem srečanja strl odpor Vepoksa. Druga pomoč je daleč od lanskega sijaja. V prvih dveh nastopih je prejela 11 golov (dosegla pa samo 3). Ampak, do aprila 2008 je še vedno prvakinja zimske lige. Časa za popravni izpit naj bi imela več kot dovolj.

Z drugo prepričljivo zmago so se izkazali tudi takoimenovani papirnati favoriti v skupini B. Kia je vnovčila premoč proti moštvu AC Schnaiper. Tako kot na prvi tekmi se je med strelce znova vpisal vratar Zoran Črešnik, kar je dokaj redek primer, po dvakrat pa njegova soigralca iz Škofje Loke Derviševič in Smiljanič. Zelo redko se zgodi tudi, da neka ekipa doseže dva gola z igralcem manj. Ta podvig je uspel igralcem v zeleno-belih dresih FC Špice. Pri izidu 3:3 je sodnik za dve minuti izključil njihovega nogometaša, kar naj bi bila voda na mlin moštvu iz dežele med Muro in Dravo. Toda, sledil je nepričakovan razplet, saj je Špica dosegla dva gola in zapustila dvorano s polnim izkupičkom. Prav tako ni nihče pričakoval, da bo imela ekipa Rummenigge po dveh krogih vseh šest točk, na vrhu lestvice pa Domna Ranta. Ta je dosegel enega od rekordov zimske lige, saj je proti neprepoznavnemu Najšibkejšemu členu zabil šest golov. Dalus je ugnal Torcido, ki je nastopila v originalnih dresih splitskega Hajduka. Le-ti pa niso bili dovolj za zmago. Avto šola Stop je bila po pričakovanjih uspešnejša od Kigme, dvakrat je zadel Glinšek, enkrat pa Dolinšek. Drugoligaš z domicilom na Igu si je priboril vse tri točke v drugem polčasu. Mrežo Steklarstva Šipca je načel kapetan Denis Kantarevič, piko pa je postavil Ostoja Miškovič. Moštvo trenerja Željka Pijetloviča dobiva vse bolj kompaktno podobo. Rezultati so pravi prvenstveni, ni več brezglavega tekanja, v osredje pa prihaja kombinatorika, ki je značilna za dvoranski nogomet. Naslednji konec tedna bo kar nekaj derbijev.


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com