Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2007


29.10.2007, ponedeljek ob 10:59 Prispevek: Stanko Damiš
Visok poraz prvakov
Začetek osme po vrsti zimske lige Ljubljane je prinesel visok poraz lanskih članskih prvakov. Druga pomoč je nastopila v nepopolni postavi, Realka pa je to izkoristila in brez milosti napolnila njeno mrežo. Ekipa Željka Simiča, ki je prispeval k zmagi levji delež, saj je dosegel štiri od petih zadetkov, igra skupaj že več let, zato o kakšnem velikem presenečenju ne moremo pisati. Zanesljive zmage v skupnini A so dosegli tudi Beli team (bolj znan pod prejšnjim imenom Rovte), Behar Astlak in Spon Copy center (vsi sodijo v krog favoritov), kakor tudi moštva bratov Popov, Teleteam (bivši ŠD Turbo M) in Dževko metali (Siniša Brkič).

Boca Juniors Imitators je pred začetkom prve tekme spremenila svoje tekmovalno ime. Ekipa se imenuje Hafesan team. Spremembo imena (beri sponzorja) je napovedalo tudi moštvo Popov. V prvem krogu članov je padlo natanko sto golov. Drugi krog nove sezone bo že prvo novembrsko soboto in nedeljo.

Prva etapa v skupini B je potrdila, da bosta glavna nominiranca za uvrstitev na vrh futsal drugoligaš Joma Buon Piatto z Iga in predlanski prvak Kia Črešnik team. V njuni družbi pa je vrsta odličnih ekip, še posebej ko bodo kompletne, zato so napovedi favoritov po prvih nastopih prezgodnje. Prvo tekmo v letošnji zimski ligi sploh sta odigrala Dalus united in Najšibkejši člen, zmaga pa je pripadla Domžalčanom.

Drugoligaši z Iga so visoko preskočili prvo oviro, trener Željko Pijetlovič pa je uspešno opravil trening pred prvenstveno tekmo proti Ratitovcu. S štirimi zadetki je prednjačil Emil Begič, z lepimi potezami pa Denis Kantarevič. Moštvo Zorana Črešnika ni imelo pretežke naloge proti HKD Medžimurje, ki se je po dveletnem premoru vrnilo v zimsko ligo Ljubljane. Svojo priložnost bo moralo poiskati v nadaljevanju tekmovanja. Rummenigge so začeli zmagovito. Kadar gre Domnu Rantu, gre tudi njegovim soigralcem. Večina nastopa tudi v medijski ligi za Dnevnik. Avto šola Stop in Dravlje sta z zanesljivima zmagama potrdila visoke cilje.Pošljite email uredništvu www.kapodol.com