Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2005


05.04.2006, sreda ob 10:59 Prispevek: Stanko Damiš
Črešnik in Spon v finalu
V veliki finale šeste po vrsti zimske lige med člani sta se zasluženo prebili moštvi Črešnik Teama in Spona. Finalisti zadnjega božično-novoletnega turnirja so se veselili v zadnji minuti, ko je zadel Jasmin Derviševič. Lanski zmagovalci zimske lige (ex. Pizzerija Foculus Parma) so izdatno napolnili mrežo nekoliko okrnjene ekipe Najšibkejši člen. Tako bosta v finalu, v nedeljo, 9. aprila ob 18.15. uri, zaigrali moštvi, ki sta v svojih predtekmovalnih skupinah osvojili drugi mesti. Zmagovalca skupin Bounty in Najšibkejši člen se bosta morala zadovoljiti z malim finalom (za tretje mesto), istega dne ob 16.10. uri.

Ključna moža za uspeh Črešnik Teama sta bila junaka zadnjega božično-novoletnega turnirja, vratar Zoran Črešnik in zagotovo najboljši igralec letošnje zimske lige Vedran Smiljanič (igralec Puntar-ja). Slednji je po mojstrskem samostojnem prodoru v peti minuti tudi povedel modre v vodstvo 1:0, ki so ga držali skoraj do konca. V drugem polčasu so se pretežno branili, v protinapadih pa niso izkoristili več izjemnih priložnosti. Oranžni iz Dravelj so popolnoma zasluženo izenačili štiri minute pred koncem, zadel pa je Robi Stranjak. Ko je že močno dišalo po kazenskih strelih, pa zmagoviti gol Jasmina Derviševiča (igralec Svee Lesne Litija) praktično v zadnji sekundi in prešerno veselje Gorenjcev.

V drugem polfinalu je igrala samo ekipa Spona, ki je vprašanje zmagovalca rešila že v prvem polčasu. Junak srečanja je bil litijski biser Igor Osredkar, ki je zabil kar štiri zadetke. Po enega sta dodala njegova soigralca v moštvu državnih prvakov in polfinalistov SFL Damijan Arnter in reprezentant Miha Osojnik, ki igra v življenski formi. Med strelce se je v predzadnji minuti vpisal še Dejan Spalevič. Spon je tokrat nastopil brez poškodovanega Saša Ignjatoviča, pa tudi brez Jake Kokalja, ki ga je vodja ekipe pozabil pravočasno prijaviti, zato je soigralce lahko le vzodbujal s tribune, kjer se je zbral okrog 100 gledalcev. Le-ti so bili mnenja, da so se v finalni del uvrstila štiri najboljša moštva, s katerimi bi imeli veliko preglavic (skoraj) vsi slovenski prvoligaši. To pomeni, da se igra v prestolnici kvaliteten "futsal".

Več pred zaključnim delom tekmovanja pa v napovedniku v naslednjih dneh.

Zaključni del:

za 3. mesto: Bounty Kropf - Najšibkejši člen, nedelja, 9. april ob 16.10. uri.

FINALE: Črešnik Team - Spon Copy center, nedelja, 9. april ob 18.15. uri.Pošljite email uredništvu www.kapodol.com