Zimska liga Ljubljana ŠC Triglav: sezona 2005


27.03.2006, ponedeljek ob 13:48 Prispevek: Stanko Damiš
Znani polfinalisti
Tako kot v končnici za prvaka, so se tudi v polfinale končnice za ostale članske ekipe uvrstila višje uvrščena in rangirana moštva po ligaškem tekmovanju, Realka, Eurolux, ŠD Turbo M in Copacabana. Polfinale in finale bo na sporedu zadnji tekmovalni dan letošnje zimske lige, v nedeljo, 9. aprila popoldne.

V osmini finala sta se najprej pomerili ekipi Veselih ventilčkov in Kar bo, pa bo. Zmagala je slednja 7:4. Pizzerija Jurman je zanesljivo opravila proti Rummenigge-ju (5:1), Astor bar je bolj prepričljivo z mladimi z Doba (10:3), Metropol pa je brez boja izločil Pacienta, ki ga sploh ni bilo na spregled (kaj pa Fair Play?).

V prvem četrtfinalu je imela Realka precej boljši izkoristek priložnosti, kajti kar precej zadetkov bi lahko dosegli tudi tekmeci, ki pa so večino streliva porabili že v osmini finala, kjer so zadeli sedemkrat. Po dvakrat sta zadela Bundalo in Blagojevič. Povsem odprt nogomet (za trenerje nepopularni gor-dol) sta demonstrirala Pizzerija jurman in Eurolux. Zmagovalec je bil odločen šele v zadnji četrtini srečanja. Dva gola sta dosegla Uroš Hafner in Bojan Zadravec. Prvi polfinalni par je tako Realka proti Euroluxu.

Turbo M je napolnilo mrežo Astor bara, po dva zadetka pa so si "bratsko" razdelili Jozič, Čehič, Lipovec in Bamburač. Črnim nista pomagal niti dva zadetka (skoraj) nezgrešljivega Aleša Brezariča. Prvaki zimske lige v prvi sezoni imajo priložnost, da letos osvojijo tisto, kar doslej še niso, to je takoimenovano drugo ligo. Načrte v polfinalu jim bo skušala pokvariti Copacabana, ki je kljub težavam s poškodbami prav tako kot ostali četrtfinalni zmagovalci zabeležila visoko zmago. Hat trick je zabil Alan Ružič, dvakrat je bil uspešen Peter Fabijan, enkrat pa najboljši igralec modrih "z brazilske plaže" Damir Pertič.


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com