Letna liga Ljubljana Forca: sezona 2013


18.06.2013, torek ob 23:36
Pomlad Calcit Kamniku in WD 40

Minuli teden so s spomladanskim delom sezone zaključili v ljubljanskih Savljah, kjer so se ekipe za Bratovševo ploščadjo ob Baru Forca tudi letos merile v članski in veteranski kategoriji. Med mlajšimi člani bodo jesen na vrhu pričakali igralci Calcit Kamnika, med veterani pa WD 40. Oba vodilna po devetih krogih še ne poznata poraza, po prikazanem v prvem delu pa veljata tudi za končna favorita v svojih konkurencah. Skupaj je v ligi spomladi brcalo 19 ekip.

Kamničani s plus 6

Vodilni Kamničani (22 točk) so v devetih članskih krogih spomladanski primat zadržali brez poraza, edini točki pa oddali v četrtem krogu, ko jim je slavje preprečil Beli Balet (4:4). Drugouvrščena Forca bo vodilne jeseni lovila s šestimi, tretjeuvrščeni Beli balet pa že z osmimi točkami zaostanka. Na mestih od 4. do 8. si sledijo izenačena Grafik Invest in Bureci (11 točk), Avtoelektronika (10), FC Plata (8) in No name s 7 osvojenimi točkami. Med druščino jeseni ne bo ekipe UFK Črnuče, ki je po nekaj neodigranih krogih zapustila tekmovanje.

Dobro podmazani WD 40

Kar ni uspelo vodilnemu med člani je uspelo najboljšemu med starejšimi od 35 let. Žogobrci WD-ja 40 so v slogu svojega naziva že v prvi polovici sezone pometli z vso konkurenco. Devet zmag in 27 točk bo jeseni velik izziv za vse zasledovalce, na čelu z drugouvrščenim Teleteamom in tretjo Forco, ki z osmimi točkami minusa pravzaprav veljata še za edina realna "konkurenta" vodilnemu. Preostala mesta od 4. do 10. zasedajo Boro.com, Mrata, Črnuški dvor, Kontra, Jana bar, I tech in Axis.

Nešo z ekipo manj in disciplino več

Po spomladanskem dogajanju za Bratovševo ploščadjo smo za vtise povprašali Nebojšo Bracanoviča-Andjelkoviča, alfo in omego žogobrca na Forci: "S potekom letošnje sezone smo lahko zadovoljni. Med člani so prve štiri ekipe kar dobre, izstopa pa Calcit Kamnik. UFK Rupa Črnuče je sicer končala s tekmovanjem, bodo pa z igro nadaljevali Bureci, tako, da jeseni ne bo prostih ekip. Med veterani imajo največ možnosti za naslov igralci WD 40", pove popularni Nešo, ki letos še posebej pohvali disciplino na terenu: "Liga za vse sodelujoče predstavlja čisto rekreacijo. Lani smo zaradi nediscipline iz lige izključili določene igralce, vodje ekip pa so letos svoj delež k večji disciplini dodali tudi znotraj svojih ekip. Posledično letos liga "laufa" odlično. Polovico sezone smo sklenili s skupnim druženjem ob žaru, v nove tekme pa pojdemo spet septembra".

Nešo ob tem izrazi še zadovoljstvo ob vnovični uspešni organizaciji tradicionalnega turnirja "25. maj", na katerem vsako leto sodeluje osem ekip iz šestih republik in dveh avtonomnih pokrajin nekdanje skupne države. V letošnjem finalu, turnir je zaznamoval tudi dež, sta se pomerila Crvena Zvezda (SRB) in Budučnost (ČG). Zmaga je odšla v roke beograjskih rdeče-belih.


Prispevek in foto: Adnan Mujičič

Lestvica in rezultati spomladanskega dela
Razpis za tekmovanje
Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com