Ljubljana zaključni turnir veterani: sezona 2011


21.11.2011, ponedeljek ob 23:10
Pričakovan razplet ljubljanskih trim lig

Razplet letošnjih ljubljanskih rekreativnih lig v malem nogometu je bil pričakovan. Med člani je slavil Teleg M, ki je imel v svojih vrstah znana imena malega nogometa, to velja tudi za vse polfinaliste. Med veterani je ponovno zmagal Don Felipe, med super veterani je naslov ubranil BMV Teletim, že prej pa je Gemax postal zmagovalec v najstarejši skupini Abraham. Na 29. tekmah v končnicah je bilo doseženih 189 golov.

Največ zanimanja so bili deležni člani, ki so v ligaškem delu tekmovali v šestih skupinah, v štirih na Kodeljevem in dveh na Ježici. Med osmerico najboljših se je prebila samo ena ekipa z Ježice, v polfinalu pa so bile vse ekipe s Kodeljevega. Presenečenj ni bilo, potrdilo se je pravilo, da ima turnirsko tekmovanje svojo specifiko, ki ni pisana na kožo nekaterih najvišje uvrščenih ekip v ligaškem sistemu. V finalu sta se znašla prvaka prve in druge lige na Kodeljevem, kjer se je najboljši mali nogomet očitno igral ob četrtkih. Teleg M je imel premoč na igrišču in tribuni, saj so ga spremljali bučni navijači. Mrežo bivšega reprezentančnega vratarja Igroja Bratiča, tudi najboljšega v lanski zimski ligi Ljubljane, je dvakrat zadel Darijo Paulič, po enkrat pa Mile Simeunovič, Alen Fetič, Zoran Maleševič in Haris Durič, neizogiben poraz Lokomotive pa sta ublažila Matej Sirnoič in Mišel Žalac. Več dela so imeli novi prvaki v polfinalu, kjer jih je po hitrem vodstvu 3:0 BMV ujel, nadigravanje po okusu gledalcev pa se je končalo z vaterpolskim izidom. Zaradi boljšega izkupička v ligaškem tekmovanju in poraza proti zmagovalcu končnice je bil tretji BMV, četrto pa Avto Grosuplje. BMV je sicer v četrtfinalu zmagal šele po kazenskih strelih proti Japra Teamu. Trije nosilci in prvaki posameznih ligaških skupin Rupa Črnuče, Carnium Team in Taurus No.1 so obstali že v sobotnem drugem krogu. Domačija Firbas je bila tista edina ekipa, ki se je prebila do četrtfinala z Ježice.

Veteranski finale se je končal brez zadetkov, Don Felipe pa je potrdil prvo mesto v ligaškem tekmovanju po kazenskih strelih. Odločilni strel je zapravil Emo Sarkič. Lokomotiva je tako ostala brez prvega mesta tudi med veterani. Oba finalista v zaključnem delu nista prejela nobenega gola. Finale super veteranov je zanesljivo dobil BMV Teletim. Dvakrat sta zadela Škufca in Osmanbegovič, enkrat pa Stele in Muzafirovič.

Mestna občina Ljubljana, ki je sofinancirala tekmovanje, je izvedbo tudi letos zaupala Športni zvezi Ljubljane, ki jo je realizirala v sodelovanju s Športnim centrom Triglav. Sodelovalo je 130 moštev v štirih starostnih kategorijah. Vodja tekmovalnega sektorja je bil Željko Pijetlovič, vodja lig na Kodeljevem in komisar za delegiranje sodinkov pa je bil Meho Avdagič. Podelitev pokalov bo na vsakoletni proglasitvi športnikov Ljubljane v Festivalni dvorani v sredo, 14. decembra 2011.

Nedelja, 20. november, člani, četrtfinale:

13:00; Lokomotiva – ŠD Kepa Petka 4:0
13:45; Avto Grosuplje - Domačija Firbas 3:2
14:30; BMV – Japra Team 8:7 (redni del 2:2)
15:15; Šipca steklarstvo – Teleg M 3:6

Polfinale:

16:45; Lokomotiva – Avto Grosuplje 5:2
17:30; BMV – Teleg M 5:9

Finale:

Lokomotiva – Teleg M 2:6
Strelci: Sironič, Žalac; Paulič 2; Simeunovič, Fetič, Maleševič, Durič.

Veterani, polfinale:

Kern 90 – Don Felipe 0:4
ŠD Strmec – Lokomotiva veterani 0:1

Finale:

Don Felipe – Lokomotiva veterani 3:2 (redni del 0:0)
Strelci (6 m.): cussigh, Guček, Pust 1; Jerala, Dž. Sarkič 1.

Super veterani, polfinale:

BMV Teletim – Rofix Čiro TT 3:1
Gemax Ljubljana – Vulkanizerstvo Stipič 2:1

Finale:

BMV Teletim – Gemax Ljubljana 6:2
Strelci: Škufca, Osmanbegovič 2, Stele, Muzafirovič 1; Savič, Janežič 1.


Foto: Adnan Mujičič
Prispevek: Stanko Damiš

Rezultati 1/16 finala - člani
Rezultati 1/8 finala - člani
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com