Ljubljana Moste 4. liga: sezona 2006


29.04.2006, sobota ob 22:35 Prispevek: Drago Perko
[PET MINUT Z] : Vinko Jurjec
Agencija za šport Ljubljana že 15 let bdi nad rekreativnimi tekmovanji v malem nogometu. Od vsega začetka je za to zadolžen Vinko Jurjec. V pogovoru, ki smo ga opravili z njim, smo se dotaknili minule sezone, težav in nadlog, ki spremljajo rekreativce, z enim očesom pa pogledali že v novo sezono.

Kaj se je v teh 15 letih spremenilo?

"Poprej je to potekalo vse po občinah, ko je imela Ljubljana 5 občin. Potem je prišlo do formiranja enotne organizacije. Lahko rečem, da v samem nogometu poizkušamo zadržati število ekip, ali pa celo dvigniti število udeležencev."

Kaj lahko rečeva za sezono za nami?

"Sezona je bila zelo uspešna. V celotnem tekmovanju je sodelovalo 212 ekip, ki je odigralo 1740 tekem, poleg tega pa še srečanja v izločilnih bojih. To je bila ena uspešnejših sezon, to kažejo tudi številke."

Kaj bo treba storiti v prihodnje?

"Izboljšati je treba infrastrukturo igrišč, saj na določenih terenih še ni razsvetljave, popraviti bo treba tudi organizacijske elemente, kvaliteta sojenja bo treba malce dvigniti."

Kako zadržati v ligi čimveč ekip?

"Upoštevati moramo želje in pripombe ekip, ki so jih posredovali. Če želimo, da bo še vedno toliko moštev v ligi, potem je potrebno upoštevati te želje. To je glavni cilj."

Kako je s prijavnino?

"Lani je znašala 45 000, kar je 50% skupaj z DDV - jem. Določena sredstva prispeva Mestna občina Ljubljana. Skušamo zagotoviti čimnižjo prijavnino, da se lahko prijavi čimveč ekip. Vemo, da ni več sindikatov, zato so ekipe primorane ali pa posamezniki, da sami zbirajo sredstva. To je vedno težje početje.

Letošnji znesek je že določen?

"Cene še nismo določili, saj še nimamo vseh elementov. Takoj ko bo znano, jo bomo posredovali."

Kaj za ta denar ekipe dobijo?

"Dobijo organizacijo tekmovanja, vključeni so stroški sojenja, objekt, priznanja za najboljša tri moštva in uporabo garderob. Skušamo zagotoviti čimboljše in enotne pogoje za vse ekipe."

Kake spremembe se obetajo v novi sezoni?

"V samem načinu tekmovanja ne bo sprememb. Bomo pa skušali nekaj storiti v prvi ligi v Mostah, ki je bila včasih najkvalitetnejša skupina."

Kaj konkretno imate v mislih?

"Poskušali bomo s spremembo termina igranja. Vemo, da ljudje zapuščajo Ljubljano ob petih popoldne. Tudi to je eden od vzrokov, da je manj ekip, da ne prihajajo na ta petkov turnir. Tu bo treba potegniti določene zaključke in dodelati zadeve."

Kaj pa ideja o ligi šampionov?

"Nekaj razgovorov v tej smeri je že bilo. Lani nam ni uspelo, da bi prišlo do realizacije. A imamo tudi to v mislih. Morda bi premierno tekmovanje izvedli že v tej sezoni, ki prihaja."

Kako je z registracijo igralcev? Bilo je kar nekaj pripomb, ko so igrali igralci, ki jih bojda ni bilo na prvotni prijavnici.

"To je en problem. Od vsake ekipe zahtevamo, da prijavi igralce na posebni prijavnici. Na dosedanjih tekmah nismo preverjali prisotnosti posameznih igralcev. V tej sezoni pa se obeta novost, to bodo igralne knjižice, kjer bo imela vsaka ekipa vpisane igralce, ki bodo lahko prisotni na tekmi."

Kaj kažejo številke?

"Statistika kaže, da se število sodelujočih dviguje. Čeprav smo bili pred leti v padcu. Bali smo se, da bo nogomet padel na popularnosti, a se v zadnjih letih spet dviga."

Kaj lahko rečete na pot ligi, ki se začne drugi vikend aprila?

"Mi se bomo trudili, da bomo na zadovoljstvo udeležencev naredili vse najboljše. Da bodo tudi ekipe pristopile k tekmovanju resno, vsaj tako kot je bilo to dosedaj. Upam, da ne bo težav ne z naše ne z njihove stran"

Pa tudi vodja rekreacije pri Agenciji za šport Ljubljana kdaj brca?

"Tudi. Ampak saj veste, kovačeva kobila je vedno bosa. Dela imam veliko. Tako dopoldan kot popoldan."

Foto: Drago Perko


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com