Kvalifikacije za EP: sezona 2015


19.03.2015, četrtek ob 18:22
Slovenija suvereno proti Norveški

Slovenija je v prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2016 v Laškem premagala Norveško s 4:0 (3:0). Za Slovenijo so gole dosegli Rok Mordej (5.), Igor Osredkar (6.), Alen Fetič (19.) in Kristjan Čujec (23.).Kvalifikacije za Euro 2016, 1. krog, 18.3.2015
Slovenija - Norveška 4:0 (3:0) 1:0 Mordej (5.), 2:0 Osredkar (6.), 3:0 Fetič (19.), 4:0 Čujec (23.)


Razpored tekem:
19.03.2015
Norveška – Češka (17.45)
Slovenija – Francija (20.00)

21.03.2015
Francija – Norveška (16.00)
Češka – Slovenija (18.30)


Vzpodbuda s tribun

Slovenija je tekmo začela v postavi brata Mordej, Alen Fetič, Igor Osredkar, Kristjan Čujec. Uvod je bil odločen, cilj Slovenije pa jasen: čimpreje povesti, privarčevati nekaj moči nosilcev in navdušiti kar 350 gledalcev, ki so prišli v Laško.

Ob polčasu 3:0

Imeli so kaj videti: domača vrsta je dominirala celo tekmo. Kar 45-krat je pomerila, 18-krat v okvir norveških vrat, štirikrat pa so morali gostje po žogo v svojo mrežo. V 5. minuti jo je načel Rok Mordej, v naslednji je na 2:0 povišal Igor Osredkar. Rezultat prvega polčasa je z zadetkom v 19. minuti postavil Alen Fetič. V tem prvem delu velja omeniti še dve dobri posredovanji Alena Mordeja, ki je ukrotil strela Christopherja Moena in Mustaphe Achririja.

Mojstrovina Čujca

Tudi v drugem delu se razmerje moči na terenu ni spremenilo. Je pa selektor Dobovičnik ponudil minutažo še z igralcem s klopi. Edini zadetek v tem delu igre je prispeval Kristjan Čujec.

Tekmo so si ogledali predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič ter član IO NZS in predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik. V Laško je prišel tudi Laurent Morel, ki je na evropski nogometni zvezi Uefa zadolžen za futsal.Izjave po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
"Prva prepreka je preskočena. Po naših ocenah gre v primeru Norveške za najlažjo prepreko v naši skupini. Pri nas se je tokrat videlo precej dobrih stvari, nekaj pa bo treba še popraviti. To pa že proti Franciji, ki je za nas odločilna tekma."

Kristjan Čujec:
"Bistvena je naša zmaga. Hitro smo povedli, potem je bilo lažje nadaljevali. Zdaj gremo naprej. Čaka nas Francija."

Tilen Štendler:
"Vedeli smo, da bo to težka tekma. Vedno je tako na začetku. A smo hitro dosegli gol in prepričljivo zmagali. Zdaj smo z mislimi že pri Franciji."Fotoutrinki:
Tekst in foto: Drago Perko

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com