Kvalifikacije za EP: sezona 2014


26.09.2014, petek ob 17:40
Slovenija dobila tekmece za EP 2016

Slovenija bo v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2016 v Laškem igrala kvalifikacije proti Češki, Norveški in prvaku predtekmovalne skupine D (Francija, Moldavija, Albanija, San Marino). Tako je določil žreb za kvalifikacij za EP 2016, ki ga bo gostila Srbija. Žreb pa so danes opravili v Nyonu.

V boj za 11 mest (eno pripada Srbiji, ki je gostitelj) se bo v dveh delih kvalifikacij podalo 46 držav. Prvič je med njimi tudi Škotska, svoj četrti zaporedni nastop, skupaj pa peti, pa bo lovila tudi zasedba selektorja Andreja Dobovičnika.

Januarja 2015

Kvalifikacije bodo potekale v dveh delih. Predkrog bo na sporedu med 13. in 18.1. 2015, sodelovalo bo 24 ekip, ki bodo razdeljene v šest skupin. V glavni del kvalifikacij se uvrstijo vsi zmagovalci skupin in najboljše drugouvrščeni celotnih kvalifikacij.


Izjave po žrebu:

Igor Osredkar, kapetan Slovenije:
"Žreb je ugoden. Lahko bi bilo precej slabše. Češka je ugodna rešitev iz najtežjega bobna, Norvežani niso bav bav. Ne bi smeli imeti težav, da bi zasedli prvo ali drugo mesto v skupini. Zdaj je naša naloga, da se dobro pripravimo."

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
"Žreb je dober, sploh kar se tiče prvega bobna, kjer smo hoteli Ukrajino ali Češko, ki sta ekipi našega kakovostnega ranga. Dobili smo tudi Norvežane, iz predtekmovanja pa pričakujem Francoze. Z obema lahko igramo. Prepričan pa sem, da bodo s tem žrebom dodaten motiv za trdo in zavzeto delo dobili tudi reprezentanti. Če bomo pravi, imamo možnost, da zasedemo 1. mesto v skupini!"

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
"Z žrebom sem zelo zadovoljen. Lahko bi bilo bistveno težje. Ampak – svoje bodo morali povedati vse na parketu naši reprezentanti. Nogometna zveza Slovenije bo vnovič poskrbela za brezhibno organizacijo turnirja. Zavoljo takega dela smo od Uefe v preteklosti že dobili pohvale, ki so obveza, da bo tudi to pot temu tako."
Predtekmovanje kvalifikacij za EP 2016, 13. – 18.1. 2015:

Skupina A:
Grčija, Bolgarija, Danska, Gibraltar

Skupina B:
Finska, Črna Gora, Ciper, Wales

Skupina C:
Gruzija, Litva, Švica, Estonija

Skupina D:
Francija, Moldavija, Albanija, San Marino

Skupina E:
Latvija, Anglija, Andora, Malta

Skupina F:
Izrael, Armenija, Švedska, Škotska

V šestih državah

V glavnem delu bo sodelovalo 28 ekip, 21 jih je že znanih, sedem pa jih pride iz zgoraj opisanih predkvalifikacij, ki jih bodo gostili Moldavija, Črna gora, Litva, Bolgarija, Švedska in Malta.

Sedem skupin

Glavni del, poleg Slovenije se bo igralo še v Romuniji, na Hrvaškem, Poljskem in Slovaškem, v BiH, Azerbajdžanu ter Makedoniji, bo igran med 17. in 22. marcem, ekipe bodo razdeljene v sedem skupin po štiri države. Neposredno bodo na EP napredovali prvaki skupin. Za dodatne štiri prosta mesta pa sledi končnica 15. in 22.9. 2015. Osem ekip (poleg sedem drugouvrščenih ekip po skupinah tudi najboljše tretja uvrščena ekipa) se bo v dveh tekmah (doma in v gosteh) udarilo za dodatna prosta mesta.


Kvalifikacije za EP 2016, glavni del, 17.-22.3. 2015:

Skupina 1:
Rusija, Nizozemska, BiH, zmagovalec predtekmovalne skupine E

Skupina 2:
Španija, Madžarska, Makedonija, najboljše drugouvrščeni v predkvalifikacijah

Skupina 3:
Italija, Belorusija, Poljska, zmagovalec predtekmovalne skupine B

Skupina 4:
Ukrajina, Azerbajdžan, Belgija, zmagovalec predtekmovalne skupine A

Skupina 5:
Češka, Slovenija, Norveška, zmagovalec predtekmovalne skupine D

Skupina 6:
Hrvaška, Slovaška, Turčija, zmagovalec predtekmovalne skupine F

Skupina 7:
Portugalska, Romunija, Kazahstan, zmagovalec predtekmovalne skupine CFoto: Arhiv Kapodol
Tekst: Drago Perko

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com