Letna liga Ivanjkovci: sezona 2013


20.11.2013, sreda ob 18:22
ŠD Grlava jesenski prvak

V letni ligi Ivanjkovci se letos sedem sodelujočih ekip med seboj meri po trikrožnem sistemu. Na drugo novembrsko soboto je bil odigran še zadnji enajsti letošnji krog, liga pa se bo nadaljevala spet spomladi, ko bo na sporedu preostalih deset krogov. Na jesenskem vrhu bo suvereno prezimila edina neporažena ekipa ŠD Grlava (25 točk), s sedmimi točkami naskoka in tekmo manj pred najbližjim zasledovalcem Lordi Ivanjkovci, tretji položaj drži ŠD Mladost z dvema manj (16). Na četrtem mestu se nahaja Krim Mala Nedelja, sledijo Cafe Perla, Mala Nedelja 2 in Bar Minera.

Sovič prvi strelec

Vodilna ŠD Grlava z najboljšim napadom (65) in obrambo (23) le potrjuje prvo mesto. V zadnjem jesenskem krogu se je na vrh lestvice strelcev prebil Matej Sovič (Krim Mala Nedelja), z zadetkom manj mu tesno sledita prva "golgeterja" vodilnih Robi Raščan (ŠD Grlava) in ŠD Mladosti Dani Toplak.

Vamberger zadovoljen s potekom lige

Kljub občutni točkovni prednosti vodilnega moštva, pa v Ivanjkovcih končnega prvaka še ne vidijo. To potrdi tudi organizator tekmovanja Denis Vamberger, ki ob koncu jesenskih bojev izrazi zadovoljstvo nad dosedanjim potekom letošnje sezone:

"Sama liga potek po načrtih, ki so bili zadani, odnosi s predstavniki ekip so dobri. Letos izstopa ekipa ŠD Grlava. Verjetno zato, ker je kar nekaj igralcev, ki so lani igrali za lanske prvake ŠD Ključarovci, prestopilo k njim. Druge ekipe pa so zelo izenačene. Lahko bi rekel, da lahko premaga vsak vsakega, kar se vidi tudi v razpletu lige. Liga je zelo zanimiva, mislim pa, da prvak še zdaleč ni odločen. Marsikaj se še lahko spremeni. Sodniki opravljajo svoje delo korektno, tako kot to znajo najbolje."

V jesenskem delu lige so bila odigrana vse tekme, z izjemo zadnje 11. kroga, med Malo Nedeljo 2 in Krim Malo Nedeljo, ko je ekipama ponagajal premočan dež. Omenjeno srečanje bo po besedah organizatorja odigrano v enem izmed spomladanskih krogov.

Foto: arhiv Kapodol
Prispevek: Adnan Mujičič

Lestvica in izidi jesenskega dela
Lestvica strelcev
Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com