Evropsko univerzitetno prvenstvo: sezona 2009


25.07.2009, sobota ob 09:05 Prispevek: Adnan Mujičič
Dvojna zmaga slovenskih študentov

Slovenski ekipi sta včeraj ob 13. in 15. uri odigrali prvi tekmi tolažilne skupine v boju za mesta od 9. do 16. Tesno s 6:5 so Ljubljančani minuto pred koncem srečanja, z drugim zadetkom Ručne - s 6-ih metrov, ugnali angleško Univerzo Bath. Med strelce so se vpisali še Kastelic dvakrat ter Čuk in Gregorčič po enkrat. S skoraj identičnim izidom (6:4) so na krilih prebujenega kapetana Brozine, slavili tudi Primorci. Poleg kapetana, ki je dosegel hat-trick, so žogo v mrežo švicarskih kolegov z Univerze v Bernu spravili še Mahnič, Kurinčič in Brus. Zmagi sta tokrat za obe zasedbi še toliko večji saj sta bili doseženi v skrajno težavnih pogojih za igro. V času obeh tekem je nameč termometer v dvorani kazal krepko čez 30 stopinj.

Za dokončno uvrstitev od 9. do 12. mesta, se bosta oba slovenska predstavnika potila še danes, znova ob enakih časovnih terminih. Prvi bodo v boj krenili Ljubljančani, ki bodo skušali premagati Nemce. Primorce kot zadnji letos čakajo Francozi.

Po odigranih četrtfinalnih parih so znani tudi udeleženci polfinala. To so Hrvati, Ukrajinci, Španci in Portugalci. Hrvati so bili z 2:3 boljši od domačinov Črnogorcev, Ukrajinci z 9:0 od Makedoncev, Španci so visoko z 11:2 odpravili Fince, Portugalci pa s teniških 6:1 Poljake. V polfinalu se bodo tako Hrvati udarili s Španci, Ukrajinci pa s Portugalci.


Foto: arhiv Kapodol

Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com