Evropsko univerzitetno prvenstvo: sezona 2009


21.07.2009, torek ob 10:21 Prispevek: Uroš Hozyan
Pretežke noge onemogočile prvo zmago

Za nami je prvi dan evropskega univerzitetnega prvenstva. Ljubljančani so v svoji prvi tekmi remizirali proti Makedoncem, medtem ko so Koprčani zabeležili poraz s 5:1 proti zasedbi zagrebških študentov. Podrobnosti s tekme Primorcev nam je posredoval član primorskega moštva Tomaž Blatnik, več o tem pa je moč prebrati v nadaljevanju prispevka.

V uvodnih minutah srečanja sta ekipi imeli veliko težav z drsečo igralno površino. V uvodu srečanja so si Zagrebčani pripravili nekaj priložnosti, vendar je bil vratar Primorcev vedno na pravem mestu. Z odlično obrambo so Hrvate spravljali v obup ter s hitrimi protinapadi ogrožali njihova vrata. Polčas se je končal brez zadetkov. V prvi polovici drugega polčasa pa se je prišlo do prelomnega trenutka tekme, saj so Zagrebčani izkoristili manjšo zmedo Primorcev in s pravim evrogolom povedli.

Zadetek je povzročil zmedo v ekipi UP-ja, padec koncentracije pa je botroval tudi drugemu zadetku Hrvatov. Po minuti odmora so Primorci pričeli igrati z vratarjem v polju. Brus je uspel zadeti in znižati rezultat na 2:1, žal pa je bilo to tudi vse. Noge so bile pretežke, da bi lahko iztržili ugodnejši rezultat, kar so Zagrebčani izkoristili in do konca tekme zadeli še trikrat.

Tudi sicer je prvi tekmovalni dan minil brez presenečenj, omeniti velja le rekordno zmago portugalske Univerze Coimbra proti estonski Univerzi Tartu. Semafor je že ob polčasu kazal neulovljivo prednost Portugalcev z 8:0, na koncu je bilo 12:1. Sekretar prvenstva Boris Sekulič nam je poslal fotografiji z otvoritvene slovesnosti in domače ekipe, ki je pred množičnim občinstvom premagala Univerzo iz Berna. Danes Ljubljančani igrajo proti Norvežanom, Koprčani pa proti Portugalcem.Foto: Boris Sekulič

Lestvica in razpored skupine A
Lestvica in razpored skupine B
Lestvica in razpored skupine C
Lestvica in razpored skupine D
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com