Evropsko prvenstvo: sezona 2014


20.11.2014, četrtek ob 21:15
Slovenci v skupini C s prvaki Romuni, Grki in Litovci

Slovenska reprezentanca v malem nogometu za rekreativce v ponedeljek, 24. novembra 2014, potuje na evropsko prvenstvo miniEURO 2014 v Herceg Novi v Črno goro. Letos je ekipa okrepljena, boljša in tako še bolj pripravljena na tekmovanje. Prvenstvo se bo začelo v sredo, 26. novembra 2014, in bo potekalo do nedelje, 30. novembra 2014. Slovenci, ki smo v skupini C s prvaki Romuni, Grki in Litovci, se bomo najprej pomerili z evropskimi prvaki Romuni, 27. 11., ob 11. uri, nato še istega dne ob 17. uri z Grki, v petek 28. 11. ob 13. uri pa še Litovci. Prenos vseh slovenskih tekem bo v živo na televizijskem programu Sport Klub. Slovenska reprezentanca pričakuje letos preboj iz skupinskega dela ter napad na najvišja mesta.

Trener Branko Kerčmar, ki že tretjič potuje na evropsko prvenstvo, si letos želi uvrstitve naprej iz skupine: "Lansko leto smo imeli zelo težko skupino, saj sta bila oba finalista ravno v naši skupini. Letos pa računam na zmago in na uvrstitev naprej iz skupine".

Brane Kerčman (trener)

"Pričakujem, da pridemo v nedeljo z zmago domov," je odločen kapetan reprezentance Peter Pust, ki dodaja: "Ekipa je dobra in šli bomo s srcem na igrišče".

Andrej Manfreda, predsednik Malonogometne zveze Slovenije pravi: "Vsako leto napredujemo. Organizacijsko in tekmovalno. Cilj letošnje delegacije je doseči prvo zmago na EP in uvrstitev v izločilne boje, pri tem pa maksimalno uživati. 24 nastopajočih rekreativnih reprezentanc je odlična podlaga za širjenje obzorij in pri tem zastopati in predstavljati državo. Veseli nas, da so poleg vse številčnejših partnerjev prepoznali možnost promocije tudi pri Uradu Vlade RS za komuniciranje in bomo zastopali Slovenijo pod blagovno znamko "I feel Slovenia". Slogan "I feel Slovenia" sporočilno zajema ravno vse, kar predstavlja Malonogometno združenje Slovenije in miniEURO 2014".

Andrej Manfreda (predsednik MZS)

Igralci imajo letos veliko boljše občutke, pravijo, da je ekipa boljša in bolj pripravljena. Pričakujejo prvo preboj iz skupine, potem pa napad na najvišja mesta.

Seznam igralcev in njihove izjave pred letošnjim prvenstvom miniEURO:
Peter Pust ©(10; napad, obramba), Boštjan Preskar (18; obramba, sredina), Jure Kandare (88; sredina, napad), Nejc Komidar (69; vratar), Andrej Horvat (26; vratar), Darko Zorko (97; sredina, napad), Srečko Kovačec (20; obramba, sredina, napad), Damijan Kaučič (41; obramba, sredina, napad), Martin Rihtarič (33; obramba, napad), Aleksander Belak (31; sredina, napad), Timotej Vršič (12; obramba, sredina), Boris Denac (71; vratar), Marko Balažic (24; obramba, sredina), Mitja Flisar (89; sredina, napad), Branko Kerčmar (trener).

Peter Pust (kapetan)

Prispevek in foto: Simona Truden

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Arhiv po sezonah
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com