Evropski klubski pokal: sezona 2014


12.08.2014, torek ob 16:08
KMN Oplast Kobarid proti Lokomotivi iz Harkova namesto FT Charleroi

UEFA je 16. julija sprejela sklep, s katerim do nadaljnjega iz varnostnih razlogov prepoveduje igranje vseh tekem pod okriljem UEFE na ozemlju Izraela in dela Ukrajine. Skladno s sklepom smo prejeli obvestilo, da Lokomotiva Harkov (ukrajinski prvak v futsalu oz. dvoranskem nogometu) ne bo nastopila v skupini v Moskvi, kamor je bila izžrebana.

V petek, 8.8.2014 ob 14.00 je bil na UEFA izveden nadomestni žreb, v katerem so izmed treh gostujočih ekip iz 2. bobna: Luparense C/5 (Italija), Futsal Team Charleroi (Belgija) in Sporting Club de Paris (Francija) izžrebali Futsal Team Charleroi, ki bo namesto ukrajinske ekipe potoval v Moskvo. V Novo Gorico, kjer bo gostitelj turnirja glavnega kroga državni prvak Oplast iz Kobarida, bo tako namesto belgijskih prvakov pripotovala Lokomotiva Harkov. Glavni krog (UEFA Futsal Cup Main Round) 4. skupine bo potekal od četrtka, 2. oktobra do nedelje, 5. oktobra 2014.

V elitni krog (Elite Round, 16 najboljših ekip v Evropi) se uvrstita prvouvrščeni ekipi turnirja. Najvišje rangirana ekipa skupine 4 in je Inter FS iz Madrida, trikratni klubski prvak, ki ima v svojih vrstah med drugimi portugalskega zvezdnika Ricardinha in vodilnega vratarja na svetu zadnjega desetletja in nekdanjega kapetana španske reprezentance, Luisa Amada. Slovenski državni prvak Oplast Kobarid je tretje rangirana ekipa turnirja na lestvici UEFA, medtem ko bo četrta ekipa znana po koncu enega od predtekmovalnih turnirjev.

SPORED TURNIRJA GLAVNI KROG "UEFA FUTSAL CUP"

SKUPINA 4; Nova Gorica (Športna dvorana Osnovne šole Milojke Štrukelj)
Četrtek, 2. oktober 2014
17.30 Inter FS Madrid (Španija) : zmagovalec kvalifikacijske skupine A*
20.00 KMN Oplast Kobarid (Slovenija) : FC Lokomotiva Harkov (Ukrajina)

Petek, 3. oktober 2014
17.30 Inter FS Madrid (Španija) : FC Lokomotiva Harkov (Ukrajina)
20.00 KMN Oplast Kobarid ( Slovenija) : zmagovalec kvalifikacijske skupine A*

Nedelja, 5. oktober 2014
16.00 zmagovalec kvalifikacijske skupine A* : FC Lokomotiva Harkov (Ukrajina)
18.30 KMN Oplast Kobarid (Slovenija) : Inter FS Madrid (Španija)

*Četrti udeleženec turnirja bo zmagovalec predtekmovalne skupine A in bo znan konec avgusta (turnir bo potekal med 26. in 29. avgustom na Irskem). V skupini A bodo nastopile ekipe Hovocubo (Nizozemska), Eden Futsal (Irska), Istanbul √úniversitesi SK (Turčija) in Wrexham Futsal Club (Wales).

Fotoutrinki:Prispevek in foto: vir oplast-futsal.si

Kapodol Facebook z mnogo fotografijami in dodatnimi zanimivostmi
Kapodol YouTube z odličnimi videi iz sveta malega nogometa in futsala
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com