All Star PrvaLiga Telekom Slovenije: sezona 2009


23.01.2009, petek ob 15:07 Prispevek: Drago Perko
[PET MINUT Z] : Miran Pavlin

Derbi med NK Mariborom in NK Olimpijo je na tribune mariborske športne dvorane Lukna privabil veliko število gledalcev, ki pa po prvi tekmi niso bili najbolj zadovoljni. Miran Pavlin, kapetan ljubljanskega moštva, je z dvema zadetkoma prispeval levji delež k zmagi Olimpije sredi Maribora, ki pa je zelenobelim vrnil milo za drago v polfinalu.


"To je bila dobra uvertura v poletne oz. jesenske tekme, ko se bosta Olimpija in Maribor spet srečevala v prvi slovenski nogometni ligi," je uvodoma za Kapodol povedal Pavlin.

Publika je bila precej glasna, lepih besed za vašo ekipo pa ni bilo.

"Tekme med Mariborom in Olimpijo imajo vedno poseben naboj, tudi tokrat je bilo temu tako, Olimpija rabi Maribor, Maribor pa Olimpijo."

Dosegli ste dva zadetka.

"Zadali smo si cilj, da pridemo v 1. ligo, zato sem se še posebej dobro pripravil, povsem fit sem, z igranjem nimam nobenih težav."

Je tudi vas kaj motila podlaga? Bojda trava naj ne bi bila ravno prav skupaj dana?

"Ne bi rekel. Zagotovo je trava še bolj varna kot parket. Naravne trave v tem hipu ni mogoče dobiti, zato je potrebno pozdraviti to potezo Združenja prvoligašev, da je uspelo v tej mrtvi sezoni pripraviti tak turnir!"

Letos ste tu kot povabljen drugoligaš, drugo leto pa?

"Hočemo v prvo ligo, vse bomo naredili za to. Prepričan pa sem, da bi bilo treba prvo ligo še razširiti. Na 14 članov, potrebno bi bilo pokriti in zbuditi gorenjsko in dolenjsko regijo, pomagati bo morala tudi politika, ki mora spoznati, da je nogomet šport številka ena."

Kako potem do prve lige?

"Osmega marca začnemo tekmovanje v drugi ligi, v nedeljo odhajamo v Turčijo na priprave, ekipe ne bomo več krepili, razen če se nam bo pridružil igralec Triglava. Imamo 22 kvalitetnih nogometašev."

Z Zlatkom Zahovičem sta bila člana Zlate generacije. Sta se po tekmi že srečala?

"Ravno sva bila v slačilnici, Zlatko je jezen, a tak je šport."


Miran, rojen leta 1971, je začel svojo športno pot na Britofu, potem pa nadaljeval v Savi, od tu ga je pot vodila v Triglav, za tem v Naklo. Potem pa je nosil dres Olimpije, Dresdna, Freiburga, Karlsruheja, Porta, Olimpiacosa, Hapoel Nikozije, krog je sklenil v Olimpiji, katere dres oblači tudi danes.

Foto: Drago Perko

[FOTOZGODBA] : Maribor – Olimpija (drugič)
[FOTOZGODBA] : Maribor – Olimpija (prvič)
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com