All Star PrvaLiga Telekom Slovenije: sezona 2009


21.01.2009, sreda ob 07:11 Prispevek: Drago Perko
[PET MINUT Z] : Slaviša Stojanovič

Slaviša Stojanovič je minulo poletje klop Domžal zamenjal za Celje, kjer se je precej dobro znašel, čeprav je situacija v celjskem klub vse prek kot rožnata. Celjani se niso najbolje znašli v Mariboru, trener Stojanovič pa ni bil zadovoljen s potekom turnirja, kjer je ostal tudi brez vratarja, ki bo še nekaj časa zdravil svojo ličnico, razbito prav na mariborski zelenici.

"Termin turnirja ni ravno posrečeno izbran, klubi so sredi priprav, noge so težke," pove Stojanovič, poet, zbiralec mineralov in kitarist.

To pa še ni vse. Ko govorimo o nogometu in uvodu v leto 2009.

"Igralcem bi se moralo kaj ponuditi, igrajo zastonj, nismo smeli odpovedati udeležbo, ob tem pa se tvega tudi kariera in posel. Mi smo ostali že prvi dan brez vratarja, ki si je težko poškodoval ličnico."

Je kriva vnema ali trava?

"Tale teren je res nevaren. Umetne trave nismo vajeni, to je dejstvo. Tudi ograja ni najbolje pričvrščena, to se je videlo že v petek."

Ste se kaj posebej pripravili na ta turnir?

"Ne, sem pa sestavil ekipo, ki se bolje znajde na manjšem prostoru."

S kakšnimi cilji ste se podali v boj?

"Sprva s tekmovalnimi, potem pa smo si želeli le to, da pridemo zdravi domov."

Slaviša je navdušen tudi na malim nogometom.

"Rad ga spremljam, gre pa za specifično igro, ki ima malo skupnega z nogometom. Tudi sam sem se preizkusil, a sem precej neroden s to žogo."

Jeseni ste se dobro kosali s konkurenco. Kako bo spomladi?

"Ambicije so že, a kaj ko še nimamo rešenih zadev v upravi, kjer se niso še domenili kako in kaj. Potrebno bi bilo nagraditi moštvo, a ni denarja. Poleg tega smo iz osebnih razlogov ostali brez argentinskega igralca, ki se je vrnil v Izrael, kjer ima družino."

Slaviša je trenersko kariero pri Slovanu, kjer je sprva vodil kadete in mladince. S to selekcijo je postal mladinski prvak, potem pa se je preizkusil na klopi članov Ivančne Gorice, v prvi sezoni so zasedli 4. mesto, potem ga je pot vodila v Domžale, s katerimi je bil dvakrat državni prvak.


Foto: Drago Perko/Kapodol

[PET MINUT Z] : Ermin Rakovič
[FOTOZGODBA] : Maribor – Olimpija (prvič)
Domžalčani prvaki na umetni travi
Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com