All Star PrvaLiga Telekom Slovenije: sezona 2009


18.01.2009, nedelja ob 11:17 Poročilo: Drago Perko
Domžalčani prvaki na umetni travi

Mariborski dvorani Lukna je letos pripadla ta čast, da je gostila malonogometni turnir nogometnih prvoligašev. Naslov prvaka so branili Koprčani, drugi dan tekmovanja največ pozornosti večnem derbiju, to pot na umetni travi, med NK Mariborom in Olimpijo, v finalu pa so bili Domžalčani boljši od Mariborčanov, Vlado Badžim, danes trener Domžal, do drugega naslova prvaka.


Ducat moštev na Štajerskem

Na turnirju je sodelovalo 12 ekip, 10 prvoligašev in dva vodilna drugoligaša. Moštva so bila v predtekmovanju razdeljena v dve skupini, kjer so se borila za napredovanje. V skupini A so igrali Maribor, Olimpija, Primorje, Nafta, Rudar in Interblock, v skupini B pa HiT Gorica, Domžale, Labod Drava, Luka Koper, Aluminij in MIK CM Celje. Po medsebojnih tekmah, igralo se je dvakrat po deset minut, so se iz skupine A v nadaljevanje uvrstili Maribor, Olimpija, Primorje in Nafta, iz skupine B pa so tekmovanje v četrtfinalu nadaljevali Goričani, Domžale, Ptujčani in Koprčani.

Trije sodniki

Vse ekipe bolj ali manj niso nastopile v najboljših zasedbah, so pa vse igrale v polju s štirimi igralci in vratarjem, igralo pa se je na odboj, za red in mir so skrbeli sodniki Matjaž Bohinc, Dragoslav Perič in Slavko Vinčič.

Poškodba Mujčinoviča

Prvi dan tekmovanja je obeležila težka poškodba celjskega vratarja Amela Mujčinoviča, ki si je zlomil ličnico, tekmovanja ni nadaljeval, kdaj pa se bo vrnil na teren, še ni znano. Trener celjske ekipe Slaviša Stojanovič se je v pogovoru za Kapodol pridušal nad podlago in terminom igranja tega turnirja, i sta ga odprla Interblock in Olimpija, zmage se je veselila slednja. Moštva so bila nastanjena v Mariboru, igralci pa so v neformalnih pogovorih izražali nezadovoljstvo, ker organizatorji niso uspeli pripraviti nagradnega sklada, »ki ga premore vsaka vaška skupnost,« kot se je izrazil Ermin Rakovič.

Olimpiji derbi, Mariboru polfinale

Prvi vrhunec drugega dne je bila zagotovo popoldanski obračun med vijolicami in zelenobelimi iz Ljubljane. Precej bolje so se ne umetni zelenici znašli gostje, ki so na krilih neumornega veterana Mirana Pavlina že v prvem polčasu zabili dva zadetka, potem pa z bistro igro čuvali prednost vse tja do konca, ko so Štajerci, imeli so izvrstno podporo s tribun, dosegli zadetek, bolje rečeno, izsilili avtogol. Za kaj več pa je zmanjkalo časa, ostalo je 1:2. Kljub temu ta poraz ni bil usoden za varovance Darka Milaniča, ki so si že krog poprej zagotovili prvo mesto v skupini. Večni rivali so se ponovno merili v polfinalu, kjer pa so bili spretnejši Zoran Pavlovič in druščina, ki so po kazenskih strelih s 5:4 ugnali Olimpijo.

Zaključek turnirja

V finalu sta se pomerila Maribor in Domžale, slednji pa so že po polčasu vodili z 2:5, do konca pa so še povišali razliko ter se upravičeno veselili naslova. Mitja Zatkovič (Marka Raniloviča je matiral v 2., 6. in 17. minuti) je dosegel tri zadetke za Domžale v finalnem obračunu, ki so ga prenašale tudi kamere nacionalne televizije. Finalni obračun je meril dvakrat po 20 minut, vijolice so prišle na -1 (4:5), potem pa se je spet oglasil domžalski stroj, ki je le končal začeto.

V tekmi za 3. mesto so bili Novogoričani, vodil jih je Milan Srebrnič, s 5:3 boljši od Olimpije. Enega od petih zadetkov kockarjev je prispeval tudi Domen Fratina, do nedavnega še mladi reprezentant Slovenije in član Oplasta, ki pa je konec minulega leta podpisal petletno pogodbo z Hitom. Omenimo tudi to, da se je v dresu celjske zasedbe predstavil tudi Gregor Režonja, ki je lani z Gorico postal državni prvak 1. SFL.

Fotoutrinki:

Foto: Drago Perko/Kapodol

Prejšnje novice


Pošljite email uredništvu www.kapodol.com